Iriza îl apără pe fostul director Ionel Ilie. De ce!

Senatorul ALDE Scarlat Iriza sare în apărarea fostului director al CE Oltenia Ionel Ilie, după ce acesta a fost atacat de deputatul Dan Vîlceanu. Liberalul a declarat că Ilie „a păpat“ profitul înregistrat de CEO în primele luni și că acesta este motivul pentru care compania e pe minus. La 6 luni, pe 2016, pe exploatare era un profit de 30 de milioane de lei, dar rezultatul financiar al CEO a fost pierdere de 130 de milioane de lei. „Constat că domnul deputat Dan Vâlceanu continuă să comenteze despre realizările Complexului  Energetic Oltenia în anul 2016, fără o minimă documentare, coborând nivelul declaraţiilor politice la nivel de bârfă. M-am documentat şi aflat că nu a discutat cu Ilie nici măcar un minut despre situaţia CEO, sau despre pieţele de energie, dar continuă să acrediteze ideea că a fost un prost manager. Deşi Ilie nu este susţinut de ALDE, mă simt dator să restabilesc adevărul astfel încât să nu se mai arunce cu noroi pe o societate care, cu toate greutăţile, a reuşit să evite insolvenţa. Realitatea a fost că în lunile februarie, martie, aprilie şi mai din anul 2016 s-au realizat  producţii foarte mici, în principal datorită condiţiilor din SEN, fiind o perioadă cu temperaturi mai mari decât media multianuală, cu un consum mai mic, cu debite mari pe Dunăre şi râuri.
Revenirea s-a realizat după 01 iunie, ca urmare a reducerii producţiei hidro şi a celei regenerabile, cu o îmbunătăţire semnificativă după 01 octombrie, fiind premise clare să se realizeze profit din exploatare, rămânând o pierdere cauzată de devalorizarea accentuată a leului faţă de yenul japonez.
Din informaţiile mele, CE Oltenia a funcţionat foarte bine în a doua jumătate a anului 2016, reuşind să recupereze în bună parte producţia nerealizată în lunile menţionate.
Solicit astfel domnului deputat să se gândească şi să se documenteze mai bine înainte de a face declaraţii despre profitul sau pierderea CE Oltenia“, transmite Iriza, presei.

Vizualizări: 1,534

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: