Irlandezii dau bani ca să înveţe gorjenii să acorde ajutor

Crucea Roşie demarează mâine un program naţional ce se va desfăşura şi în judeţul Gorj unde nu mai puţin de 100 de voluntari vor urma nişte cursuri de acordare a primului ajutor. Programul va fi derulat până în luna martie a anului 2011 şi îşi propune cunoaşterea principiilor de bază în acordarea primului ajutor şi procedeul de intervenţie. Programul este finanţat de Islanda şi Norvegia.

Cei 100 de voluntari vor fi selecţionaţi de către reprezentanţii Crucii Române, filiala Târgu Jiu, din rândul diferitelor grupe de populaţie din Gorj. Aceştia vor participa la cursuri intensive care durează trei zile prin care cursantul îşi însuşeşte noţiuni de acordare a primului ajutor. „Programul demarează pe 8 sau 9 decembrie, este un program organizat la nivelul filialei care va dura până în luna martie. La nivelul fiecărui judeţ în proiect sunt prinşi câte 10 instructori şi apoi 100 de voluntari din diferite grupe de populaţie”, a declarat Gheorghe Bunăiaşu, directorul Crucii Roşii, filiala Târgu Jiu.

Fiecare cursant va primi la final din partea Crucii Roşii un certificat prin care li se atestă absolvirea cursului de pregătire în acordarea primului ajutor. Cursurile se vor desfăşura atât la nivelul filialei din Târgu Jiu cât şi în unităţile în care sunt posibilităţi de desfăşurare a acestora

Respectivul proiect este încadrat în sistemul naţional standardizat de formare şi prim ajutor de bază al Crucii Române. Este un proiect finanţat de Norvegia, Islanda şi Liechtenstein prin mecanismul financiar al spotului economic european.

Vizualizări: 227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: