Locatarii unui bloc din Târgu-Jiu au rămas fără toalete

Mai mulţi locatari ai unui bloc de garsoniere de pe strada Lotrului din Târgu Jiu nu au unde să-şi facă nevoile personale pentru că pe toaletele comune din imobil a fost pus lacătul. Grupurile sanitare au fost cumpărate de către un om de afaceri din Târgu Jiu de la fosta societate Citex, care intenţionează să le transforme în camere. Disperaţi, oamenii au cerut sprijinul primăriei Târgu Jiu însă problema lor nu a putut fi rezolvată.

Toaletele au fost închise de către noul proprietar la sfârşitul săptămânii trecute, este vorba de toaletele de la etajele 1, 2 şi 4. Circa 100 de familii locuiesc în blocul cu pricina. Fiecare familie deţine o cameră în suprafaţă de 22 de metri pătraţi. Cei care au avut posibilitatea să-şi compartimenteze încăperea astfel încât să cuprindă şi un WC nu îşi fac griji acum, însă mulţi dintre ei foloseau toaletele publice astfel că acum sunt disperaţi. Maria Ursache, locatară a acestui imobil, povesteşte cum se descurcă într-o astfel de situaţie. „Nu avem ce face, am cerut cheia şi la locatarii de la parter şi etajul trei pentru a le folosi toaletele lor, dar nu poţi de fiecare dată să deranjezi omul şi oricum vor fi închise şi aceste toalete. Fetiţa mea de şase ani a făcut nevoile în oliţă, am pus în coşul de gunoi şi le-am dus la tomberon, jenantă situaţie”, a spus Maria Ursache.

 „Nu ne permitem baie în cameră”

Maria Bobu are doi copii de 16, respectiv 3 ani. Femeia locuieşte la etajul 3 al imobilului unde toaleta nu a fost încă închisă, dar se gândeşte cu groază la perioada în care va ajunge în situaţie vecinilor. „Eu le dau cheia ori de câte ori vin la mine, dar nu sunt nici eu acasă tot timpul şi le e greu şi lor, este trist ce se întâmplă aici locuiesc oameni cu venituri modeste nu au bani să-şi facă baie în cameră şi nici spaţiul nu permite nu poţi mâncă, dormi şi să-ţi faci şi nevoile într-o încăpere de doar 22 de metri pătraţi”, a spus aceasta.

„Vom apela la instanţă“

În momentul în care au văzut că nu este de glumit cu noul proprietar al grupurilor sanitare, locatarii nu au avut încotro, au spart uşile noi puse la toalete. „A venit poliţia a zis că ne bagă la puşcărie pentru violare de domiciliu, dar unde să ne facem nevoile. În contract scrie că au fost cumpărate camere de locuit nu toalete să pună lacătul pe camere, dar pe ce să pună că nu există. Aceste toalete ne aparţin nouă, locatarilor pentru că în momentul în care am cumpărat garsonierele în contract este prevăzut clar că avem dreptul la bunurile comune”, a precizat Constantin Ciorobea, locatar.
Oamenii spun că vor merge până în pânzele albe pentru a li se face dreptate. „Vom apela la instanţă nu e posibil aşa ceva. Îl dăm în judecată pe noul proprietar”, a spus Maria Ursache, locatar al acestui bloc.

Vizualizări: 251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: