Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Firma de salubrizare, o afacere bună pentru primarul Paicu

Firma de salubrizare înfiinţată de Primăria Băleşti se dovedeşte a fi benefică pentru comună. Pe lângă faptul că a scăpat de disponibilizări un număr de 16 persoane, SC Util Băleşti se va ocupa, în această iarnă, şi cu deszăpezirea drumurilor, urmând ca din primăvară să treacă la asfaltări. În prezent, societatea al cărei unic acţionar este Consiliul Local încearcă se autofinanţeze cu ajutorul taxelor încasate de la cetăţeni pentru ridicarea gunoiului.

Băleştiul şi-a înfiinţat propria firmă de salubrizare transformându-şi serviciul de gospodărie comunală într-o societate comercială, al cărei unic acţionar este Consiliul Local. Firma de salubrizare SC Util a preluat angajaţii primăriei ce trebuiau a fi disponibilizaţi. În prezent, societatea are 16 angajaţi şi o bogată bază de utilaje terasiere. Această firmă încearcă să se autofinanţeze din taxele încasate de la cetăţeni. Lunar, fiecare gospodărie achită câte o taxă de 5 lei pentru ridicarea gunoiului. “Suntem prima comună din Gorj care ne-am înfiinţat propria firmă de salubrizare. Zilnic, transportăm la groapa menajeră câte 4 tone de gunoi, iar de două ori pe lună colectăm gunoiul selectiv. Avem pubele mari la toate instituţiile publice şi pubele mici la toate gospodăriile. Pentru ridicarea gunoiului fiecare gospodărie plăteşte o taxă de 5 lei”, a declarat Aristică Paicu, primarul comunei Băleşti. Primarul comunei Băleşti spune că prin înfiinţarea firmei de salubrizare se vor face economii mari la buget. “Firma de salubrizare dispune de 15 utilaje terasiere performante care vor fi folosite la deszăpezire, asfaltarea drumurilor, executarea de canale, poduri şi podeţe. Prin serviciile societăţii vom putea face economii mai mari. De exemplu: o cursă de balast transportată cu o firmă din afară ne-ar costa în jur de 3 milioane de lei, însă cu firma proprie plătim aproximativ 1,2 milioane de lei vechi. La solicitarea populaţiei firma poate închiria utilaje la tarife mult mai mici decât pe piaţă”, a mai precizat Aristică Paicu.

Vizualizări: 469

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: