Ișfan, despre adresa publicată în Pandurul: Nu îmi explic!

Situație neobișnuită la Inspectoratul Școlar Gorj. O adresă emisă de Ministerul Educației a ajuns mai întâi la Pandurul, și abia apoi la Inspectoratul Școlar. Adresa este una clarificatoare în privința sporului de 15% pe care îl primește personalul care lucrează opt ore în fața calculatorului. Inspectorul general Ion Ișfan susține că nu a dosit adresa, ci pur și simplu nu a primit-o decât după ce documentul a fost publicat în ziar. Supărat a fost și prefectul Ciprian Florescu, acesta spunând că va lua măsuri dacă adresa i-a fost ascunsă.

Contabilii, secretarii și informaticienii din școli au beneficiat ani buni de sporul de 15%. Pe lângă ei s-au lipit și unii directori de școli, deși dreptul acestora este discutabil. Ion Ișfan susține de câțiva ani că sporul este ilegal și lună de lună inspectoratul punea bulină roșie pe statele școlilor unde erau salariați cu acest spor. Încet-încet, școlile au convins salariații să renunțe, sporul pentru condiții vătămătoare mai fiind acum în 11 școli.

Adresa a făcut o lună pe drum

Corpul de Control al Ministerului Educației Naționale a fost în septembrie la ISJ Gorj, unde a verificat și de ce lună de lună întârzie salariile din cauza acestui spor, pentru că ISJ ținea statele blocate câteva zile apoi punea viza. Corpul de control a cerut precizări la Direcția Juridică a ministerului, care s-a pronunțat că salariații care au avut acest spor până în 2009 trebuie să îl primească în continuare, iar cei angajați după 2009 doar în măsura în care muncesc la fel cu colegii care primesc sporul.

Adresa emisă de direcția juridică pe 2 octombrie a ajuns la corpul de control pe 4 octombrie, iar cineva a adus-o la Pandurul pe 30 octombrie. Pe 31 octombrie, Ion Ișfan a susținut o conferință de presă în care a spus că acel document nu a ajuns la inspectorat. Acum susține că l-a primit după conferința de presă! Documentul a fost postat pe site-ul ISJ având număr de înregistrare din 31 octombrie. Dar, tot pe site apare o altă adresă a direcției juridice din minister, în care se face referire la adresa din 2 octombrie, pe care ISJ susține că nu a primit-o.

Ișfan: Dacă e legal, să ia toată lumea

Prefectul de Gorj a fost uimit să afle că o astfel de adresă nu i-a fost adusă la cunoştinţă. „Avea și obligația, dacă vreți și din bun simț trebuia să vină să mă informeze, dacă exista o astfel de hârtie care dă dreptate profesorilor”, a spus prefectul Ciprian Florescu. „Aștept cu mare interes o poziție oficială și bine conturată, care să nu lase loc de interpretare, cu privire la legalitatea acestor sporturi”, a mai spus prefectul.

Ion Ișfan a susținut însă la Radio Infinit că a primit hârtia pe 31 octombrie, după ce documentul a ajuns la ziarul Pandurul. „Nu îmi explic cum s-a întâmplat asta”, a spus Ișfan. Acesta a spus că nu poate contesta o adresă a Ministerului, pentru că are contract de mandate și obligația lui este să pună în practică deciziile luate la minister. „Dacă este legal, să primească toată lumea acest spor. Nu sunt două tipuri de școli”, a mai spus șeful Inspectoratului Școlar.

Galerie foto


Vizualizări: 3,745

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: