Din poartă-n poartă după bani! Câţi bani s-au strâns în cartierele de romi

Acțiunea angajaților de la Taxe și Impozite Locale în cartierele de romi din Târgu Jiu a început să dea roade. Doar din poartă în poartă se mai pot recupera sume din datoriile pe care le au de achitat cetățenii de etnie romă la bugetul local. În ultimele două luni, reprezentanții Direcției de Taxe și Impozite Locale au reușit să recupereze peste 20 de mii de lei.

Cinci milioane de lei are de recuperat Direcția de Taxe Locale, iar cele mai multe datorii provin din cartierele minorităților. La momentul bilanțului, s-a constatat că acțiunea are și rezultate. „Avem un plan de acțiune cu reprezentanții romilor. În cartierele Obreja și Microcolonie mergem de câte trei ori pe săptămână. În perioada septembrie-octombrie, am încasat 26.500 de lei, doar în cartierul Microcolonie și au fost și zile în care am depășit și câte 5.000 de lei. Cetățenii ne-au permis pătrunderea în domiciliu”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcției de Taxe și Impozite Locale Târgu Jiu.

Pentru a le ușura misiunea, un reprezentant al comunității rome bate din poartă în poartă în cartierele de romi. Aceștia nu sunt în urmă doar cu taxele către bugetul local. „Au restanțe la energie, la gaze. Mulți dintre ei sunt și debranșați de la aceste utilități. Situația lor nu este deloc ușoară. Cei care au restanțe la noi au și alte probleme. Ei nu prea vin să achite la ghișee. Noi reușim să încasăm doar în teren. Aceste activități le desfășurăm din 1999”, a mai explicat Budulan.

Vizualizări: 749

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: