Işfan şi Badea, în fruntea listei la gradaţii de merit

Inspectorii şefi de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj se află pe lista dascălilor ce vor gradaţie de merit pentru următorii cinci ani. Inspectorii şcolari au cerut o derogare de la Ministerul Educaţiei Naţionale pentru a delega analizarea acestor dosare unui alt inspector din instituţie, dat fiind că şefii învăţământul se află printre doritori. Oricum, cei doi inspectori nu au emoţii.

Ieri a fost ultima zi pentru depunerea dosarelor pentru obţinerea gradaţiei de merit. Aceasta aduce profesorilor o majorare de 25% a salariilor pentru o perioadă de cinci ani. Inspectorul general Ion Işfan a declarat că până ieri de dimineaţă fuseseră depuse 158 de dosare şi anticipa că la final vor fi în jur de 250 de dosare. Printre doritori se află şi generalul Ion Işfan, dar şi adjunctul Marius Badea. Dacă Işfan recunoaşte faptul că şi-a depus deja dosarul şi că a luat gradaţie şi ultimii cinci ani, adjunctul Badea abia deschide gura, de parcă i-ar fi ruşine să ceară gradaţie. Întrebat dacă şi-a depus dosar, Badea răspunde că mai este până la ora 14. (n.red- termenul de depunere a dosarelor). În final, acesta confirmă că îşi va depune dosar.  Dar, de menţionat este faptul că nu toţi cei care vor depune documentaţia vor şi câştiga.

Potrivit lui Işfan, în 2013 şi 2014 vor fi date 216 gradaţii de merit. Adică, pe 2013 vor fi date cel puţin 100 de gradaţii. „Azi (n.red- ieri) avem Consiliul de Administraţie şi vom stabili câte gradaţii vom acorda în acest an câte vom opri pentru anul şcolar următor. De mâine şi până vineri se va face evaluarea dosarelor, propunerea de punctaj, contestaţii, validare şi înaintarea listelor către minister. Totul până pe 31 mai“, a declarat Işfan.

Vizualizări: 262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: