Îşi transformă amenzile în muncă în folosul comunităţii

Sute de târgujieni şi-au transformat anul trecut amenzile contravenţionale în muncă în folosul comunităţii. Datornicii ajung la instanţa de judecată în momentul în care autorităţile constată că nu au bunuri pe numele lor și sunt obligați astfel să presteze muncă pentru comunitate. Ionuț Jilăveanu, șeful serviciului de Gospodărire Locală, îi trimite cel mai adesea pe rău-platnici la vopsitorie sau igienizarea orașului. Cert este că practica este tot mai frecventă dacă luăm în considerare numărul mare de dosare aplicabile unui singur cetățean.

Târgujienii care nu au bani să-și plătească amenzile ajung cel mai adesea la efectuarea de ore de muncă în folosul comunității. Direcția Publică de Venituri Târgu Jiu a depus numai anul trecut 91 de acțiuni în instanță. ”Începând cu anul 2015 și până la această dată, Direcția Publică de Venituri a promovat 91 de acțiuni pentru contribuabilii persoane fizice care înregistrează obligații la plata amenzilor, persoane care nu înregistrează venituri și care nu au în proprietate bunuri mobile sau imobile. Ajung să-și transforme amenzile în muncă doar persoanele care nu au venituri și nu au bunuri în proprietate, se întocmește acel dosar care merge la instanță și apoi se obține sentința de a transformare a debitelor în muncă în folosul comunității. Sunt dosare care foarte rapid se transformă pentru că debitorii solicită acest lucru”, a spus Mariana Budulan, directorul Direcției Publice de Venituri.
Pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu sunt zeci de dosare de transformare a amenzilor în muncă în folosul comunității. Numai târgujianul Elvis Ioncilă are mai bine de 30 de dosare pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu pentru a-și transforma amenzile în muncă. Odată ajunși cu mandat de executare a muncii în folosul comunității, șeful Serviciului de Gospodărire Locală, Ionuț Jilăveanu, îi planifică fie la acțiuni de înfrumusețeare a orașului, fie la vopsitorie. De la începutul anului și până în prezent 27 de târgujieni au prestat ore pentru comunitate. ”Se execută muncă, sunt activități diverse, de regulă se merge pe reparații spații de joacă, bănci, mobilier urban, vopsit, chiar și la spații verzi și la partea de salubritate avem persoane care execută muncă în folosul comunității”, a spus Ionuț Jilăveanu, șef serviciu Gospodărire Locală.

Vizualizări: 742

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: