Mici şi bere gratis la Ziua Romilor

A fost bulibășeală maximă vineri seara pe Insuliță, acolo unde reprezentanții romilor din județ au organizat o serbare cu ocazia Zilei Romilor, sute de persoane participând la paranghelia respectivă, mai ales că micii și berea au fost gratis. Organizatorii au pus la bătaie și un ceaun cu mămăliguță și altul cu tocan de miel, pofticioșii fiind suficienți pentru ca cei care aveau misiunea să pună porțiile în farfurii să facă față cu greu celor care se îmbulzeau acolo.

După ce au stat la coadă și au văzut că au primit doar 2 mici și o felie de pâine, unii dintre petrecăreți au constat că s-au înghesuit degeaba. „Doar doi mici mi-a pus în farfurie că așa a spus că e porția, numai că ai mei e arși. Păi ce să fac cu ei, că e negri! Dacă mai mă pun la rând a doua oară nu-mi mai dă că zice că am fost odată. Nu e corect”, s-a plâns una dintre țigănci.

Unul dintre bărbații aflați la coadă s-a simțit discriminat chiar și printre semenii săi, el spunând în gura mare că „noi suntem rudari și la coadă primii stau țiganii, că pe noi nu le lasă înaintea lor”. Unul dintre organizatori, Nelu Pavel, le-a cerut în zadar concetățenilor săi să aibă răbdare pentru că e mâncare și băutură pentru toată lumea pentru că romii au făcut tot ce au știut ei. S-au potolit doar când au fost goale grătarele cu mici și butoaiele cu bere, când interesul lor s-a mutat spre scena unde au evoluat dansatoarele din buric și artiști de la Doina Gorjului.

Oaspeți de seamă la petrecerea respectivă au fost primarul Florin Cârciumaru și șeful de campanie electorală al PSD Gorj, Ion Călinoiu, care a fost primit cu brațele deschise de către organizatori, PSD având de ani de zile o colaborare strânsă cu Partida Romilor. De altfel, de pe scena manifestării, Nelu Pavel i-a asigurat public pe șefii PSD Gorj că partidul lor va avea și anul acesta voturile comunității pe care o reprezintă.

Galerie foto


Vizualizări: 2,181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: