Liceenii de clasa a XII-a pot fi studenţi pentru o săptămână la UCB

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu și Liga Studenților din universitate demarează a doua ediţie a proiectului „Student pentru o săptămână”, eveniment ce se va derula în perioada 18-23 aprilie 2016. Elevii din anii terminali de liceu vor putea lua parte la cursuri alături de studenți, vor avea ocazia să vadă laboratoarele universităţii şi să participe la alte manifestări organizate de profesorii şi studenţii universităţii.

Prima ediție a acestui proiect s-a desfășurat în perioada 6-9 aprilie 2015. Scopul proiectului îl reprezintă facilitarea integrării elevilor care se află în an terminal, în mediul academic din centrele universitare, tinerii având ocazia de a experimenta viața de student și de a participa la viața activă din campus, prin activități educative, culturale și sociale. Pe parcursul celor șase zile, elevii sunt invitați să participe la cursuri deschise organizate la nivelul facultăților din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, campionate de fotbal, tenis de masă, tenis de câmp, spectacole, vizite în universitate, concursuri, conferințe științifice. În zilele de 18 aprilie și 19 aprilie elevii vor lua parte la cursurile deschise organizate de profesorii din facultățile UCB. Totodată, elevii sunt invitați să viziteze universitatea, laboratoarele și sălile de curs ale Facultății de Științe Economice și ale Facultății de Științe Juridice, Laboratorul criminalistic, dar și să participe la campionatele de fotbal, tenis de câmp și de tenis de masă, la care sunt așteptate să participe echipele liceelor, în cadrul evenimentului „Cupa Liceelor”-ediția a II-a. Marți. Viitorii studenți vor putea participa la evenimentul „Ziua studenților basarabeni”, la concursul cu tema: „Primul meu vot”, iar echipele liceelor vor putea lua parte la campionatul de fotbal, tenis de câmp și de tenis de masă, organizat de Universitate. Elevii sunt invitați să ia parte și la concursul de eseuri pentru elevi-„Economia privită prin ochii mei”. Elevii vor lua parte și la spectacolul EcoStudStar organizat de Universitate, în Amfiteatrul din zona centrală. Vineri, 22 aprilie, programul proiectului „Student pentru o săptămână” cuprinde organizarea unei conferințe pentru elevi cu tema „Nevoia de educație financiară”, a unui concurs de matematică pentru elevi, a evenimentului „Zilele Cercetării Științifice Studențești din Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu”.
Sâmbătă, 23 aprilie, programul se va finaliza prin continuarea manifestării „Zilele Cercetării Științifice Studențești din Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu”.

Vizualizări: 375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: