Sătenii din Câmpu Mare, fără terenul de sub case

Instituţia Prefectului şi Primăria Albeni au dat în judecată Agenţia Domeniilor Statului (ADS) pentru terenurile din Câmpu Mare, pe care au fost construite acum zece ani casele pentru strămutarea sinistraţilor din Seciurile. Juriştii din cadrul ADS au refuzat să dea avizul trecerii suprafeţei de 37,05 hectare în proprietatea primăriei, iar instanţa le-a dat câştig de cauză, în prima fază. Asta în condiţiile în care la procesul care s-a judecat pe data de 1 aprilie, aproximativ 20 de localnici au devenit intervenienţi. Oamenii sunt disperaţi că nu pot deveni proprietarii terenurilor pe care au casele.

Prefectura Gorj a pierdut procesul împotriva Agenţiei Domeniilor Statului, însă decizia nu este definitivă. Tribunalul Gorj a respins cererea Instituţiei Prefectului prin care se solicita ca terenurile sinistraţilor din Câmpu Mare să treacă în proprietatea Primăriei Albeni. Asta pentru ca să li se poată face acte oamenilor pe terenurile unde au casele.
Reprezentanţii Prefecturii spun că vor ataca decizia la instanţa superioară. „Pe data de 1 aprilie a fost termen în procesul cu ADS, s-a judecat pe fond, au fost şi 20 de intervenienţi dintre localnicii din Câmpu Mare, dar a fost respinsă acţiunea noastră în primă instanţă, nu ştiu care este motivarea judecătorului, vom urmări în continuare procesul şi sperăm să avem câştig de cauză sau cel puţin instanţele să ne sprijine şi să oblige ADS să ne ajute să promovăm o hotărâre de guvern prin care să clarificăm foarte bine situaţia de acolo”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj.
Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că vor apela la toate instituţiile abilitate pentru a rezolva problema terenurilor din Câmpu Mare. Această situaţie creează necazuri inclusiv Primăriei Albeni, care nu mai să-şi desfăşoare investiţiile începute în această zonă. „Noi am făcut toate demersurile legale, care ne-au stat în putinţă pentru a rezolva această problemă. Vom insista pe toate căile oficiale, la diferite instituţii pentru a se găsi o soluţie. În condiţiile în terenurile nu aparţin primăriei nu pot fi făcute nici măcar investiţiile prevăzute de autorităţi în acea zonă”, a precizat Sorin Arjoca. În zona de sinistraţi de la Câmpu Mare sunt 286 de locuinţe.

Vizualizări: 1,003

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: