Au părăsit sistemul sanitar după zeci de ani de activitate

Peste 20 de cadre medicale au părăsit Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu ca urmare a împlinirii vârstei de pensionare. Medici și asistenți medicali deopotrivă au fost premiați ieri în cadrul fetivităților dedicate Zilei Mondiale a Sănătății pentru activitatea lor în sistem. Cu regret în suflet cadrele medicale spun că generațiile tinere de asistenți medicali nu își mai dau interesul pentru această profesie.

Au lucrat zeci de ani în sistemul de sănătate, îl cunosc cu bune și cu rele și au tratat de-a lungul anilor mii de pacienți. Este vorba de medicii și asistenții medicali care au părăsit în această lună Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu pentru a se pensiona. Toți cei care au părăsit sistemul sanitar au primit diplome de merit pentru activitatea lor în sistemul medical din județul Gorj. Amintim aici pe medicii Angela Iliescu, Constantin Geamănu, biologul Liana Paraschiv, Veronica Bunăiașu, asistenții Ana Cârstoiu, Maria Podaru, Olga Cârstea, Constanța Drăguțescu, Viorel Danciu, Sorin Ghica dar și Ecaterina Andrițoiu.
Maria Dovlete a fost asistent medical vreme de 40 de ani în cadrul Spitalului Județean. În prag de pensionare, femeia spune că generațiile tinere de asistenți medicali nu mai sunt la fel de pregătite și nici nu-și dau interesul să învețe. ”Am părăsit sistemul medical după 43 de ani, șapte luni și opt zile. Am fost asistent medical generalist, am lucrat zece ani în Radiologie și 30 de ani în Policlinica Târgu Jiu, cabinetul Citologie. Am practicat această meserie cu foarte multă dăruire și pasiune și ceea ce am făcut am făcut din plăcere. Eu însămi am avut probleme serioase de sănătate dar am avut suficiente motive să continui această activitate și să fac bine celor din jurul meu”, a spus Maria Dovlete, asistent medical. Cât privește noile generații de asistenți medicali, acestea lasă mult de dorit, spun vechii asistenți. ”Generațiile tinere de asistenți medicali lasă mult de dorit. Nu au niciun interes pentru această profesie, doar să vină să treacă timpul, mă uit mai ales la cei care vor să vină în sistemul sanitar, la cei care fac practică”, a spus Maria Dovlete, asistent medical.

Vizualizări: 826

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: