ISJ Gorj, anchetă la Liceul Tehnologic Roşia de Amaradia

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a trimis ieri o echipă de inspectori şcolari la Liceul Tehnologic din Roşia de Amaradia pentru a evalua activitatea directorului unităţii de învăţământ. Potrivit primarului Liviu Cotojman, acesta a demonstrat încă o dată că nu este capabil să conducă o unitate de învăţământ după ce săptămâna trecută doi elevi s-au luat la bătaie în incinta şcolii şi nimeni nu a intervenit în aplanarea conflictului. Tatăl elevului bătut a cerut ajutorul organelor de poliţie, iar primarul localităţii cere demisia directorului Cristinel Faiter.

Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, se declară total nemulţumit de managementul directorului Cristinel Faiter la Liceul Tehnologic din localitate. Primarul îl acuză pe director că nu a fost capabil să aplaneze un conflict iscat între doi elevi în incinta şcolii, conflict în urma căruia unul din elevi a fost bătut crunt. „Nu ştiu ce se întâmplă în şcoala asta, managementul şcolii lasă mult de dorit. Doi copii s-au bătut, iar conflictul nu a fost dezamorsat. Cei doi elevi au continuat să se bată şi pe drum iar tatăl victimei a sunat la poliţie. Este vorba de un elev de clasa a XI-a şi unul de clasa a X-a. Sunt foarte nemulţumit de acest director care ia nişte decizii absurde. A pus director adjunct un profesor de sport care nu are nicio legătură cu şcoala, este prea mic şi de statură şi la inteligenţă”, a declarat primarul Liviu Cotojman.

Directorul Liceului Tehnologic Roşia de Amaradia, Cristinel Faiter, este deja la a doua abatere. Anul trecut, în cadrul aceluiaşi liceu, o profesoară nu a venit la ultima oră, iar copiii au plecat acasă. Unul din copii a fost accidentat grav de o maşină şi a stat în comă aproape o lună la un spital din Craiova. Faiter a sancţionat atunci diriginta clasei cu numai 10% din salariu timp de trei luni. Primarul Cotojman spune că acesta ar fi trebuit singur să-şi dea demisia în urma primului scandal. „Dacă la o asemenea faptă tu sancţionezi profesorul cu numai 10% din salariu înseamnă că nu şti cât valorează viaţa unui copil. Trebuia să-şi dea demisia”, a adăugat Cotojman.

Faiter: Nu sunt motive să-mi dau demisia

Cristinel Faiter, directorul Liceului Tehnologic Roşia de Amaradia, a declarat ieri că nici primarul şi nici ISJ Gorj nu au motive întemeiate să-i ceară demisia. Directorul admite că a existat un conflict între doi elevi însă consideră că a gestionat bine situaţia şi lasă organele de poliţie să-şi facă treaba. „Nu mă aştept la demitere că nu sunt motive. Nu e vinovat directorul că se iau doi elevi la bătaie pe stradă. Dacă eu am pricinuit violenţa în şcoală îmi dădeam demisia de onoare, dar trebuie bine analizată situaţia mai ales în contextul social actual”, a declarat directorul Cristinel Faiter.

Reprezentanţii ISJ Gorj spun că sunt la curent cu neregulile ivite la Liceul Tehnologic Roşia de Amaradia şi că cel mai probabil Cristinel Faiter va fi demis din funcţia de director fiind deja la a doua abatere. „Inspectorul care răspunde de liceu va merge în şcoală şi va analiza evenimentul produs după care va aduce la cunoştinţa consiliului inspectorilor. Într-adevăr la accidentul anterior i s-a spus că îşi va pierde funcţia dacă nu gestionează corect şi legal problemele unităţii de învăţământ. Este de dorit ca toţi directorii de şcoală să aibă o colaborare bună cu primarii localităţilor”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: