ITM anunță controale pentru verificarea respectării măsurilor pe caniculă. Obligațiile angajatorilor!

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj anunță angajatorii că au obligația asigurării unor condiţii minimale pentru angajați, pe perioada în care temperaturile sunt ridicate.


În perioada imediat următoare sunt anunțate temperaturi caniculare, ce depășesc +37°C, astfel că angajatorii au mai multe obligații față de angajați.


„Pentru verificarea respectării de către angajatori a prevederilor legale, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj vor acționa pe teren zilnic, fiind vizate, cu prioritate, activitățile desfășurate în spații deschise. Nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență numărul 99/2000 se sancţionează cu amendă de la 1.500 la 2.500 de lei”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.


Pentru menţinerea stării de sănătate a lucrătorilor trebuie asigurate următoarele condiţii: asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri/persoană/schimb; asigurarea echipamentului individual de protecţie, asigurarea de dușuri.

Angajatorii care nu pot asigura condiţiile menționate vor lua următoarele măsuri: reducerea duratei zilei de lucru; eşalonarea pe două perioade a zilei de lucru: până la orele 11:00 şi după orele 17:00; întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă.

Vizualizări: 1,418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: