ITM Gorj: Amenzi de peste 100 de mii de lei în cinci zile

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat, săptămâna trecuta, un număr de 38 de controale, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă au aplicat 25 de sancțiuni contravenţionale în cuantum de 138.500 de lei și au fost trasate 115 măsuri de intrare în legalitate.

Ca urmare a controalelor din perioada menționată, doi angajatori au fost sancționați de către inspectorii de muncă pentru muncă nedeclarată cu amenzi în valoarea de 35.000 lei.

Un angajator cu sediul în comuna Căpreni, având domeniu de activitate lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru fluide, a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă. Persoana depistată de către inspectorii de muncă presta activitate ca muncitor necalificat la fabricarea tuburilor din beton pe raza comunei Hurezani.

Un alt angajator, cu sediul în judeţul Bihor, a fost sancționat cu suma de 15.000 lei pentru primirea la muncă a unei persoane în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. Angajatorul în cauză, cu domeniu de activitate prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor, a fost depistat pe raza Municipiului Târgu-Jiu.

„Readucem în atenția opiniei publice faptul că persoana care prestează muncă nedeclarată nu are siguranța muncii prestate, este lipsită de protecție socială (lipsa drepturilor conferite de un contract de muncă, cum ar fi cele la concediu remunerat și la concediu medical, precum și lipsa dreptului la pensie și la indemnizația de șomaj)”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 797

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: