Rahat de portocale pregătit acasă

Rahatul este achiziţionat de regulă de la magazin, dar el poate fi preparat şi acasă cu aromele pe care le preferă fiecare. Rahatul de portocale poate fi pregătit foarte uşor acasă, în doar 15 minute, şi va avea acelaşi gust precum cel din magazin sau va fi chiar mai bun.

Pentru amatorii de rahat sau pentru gospodinele care prepară prăjituri cu rahat, cozonaci sau cornuleţe, reţeta de rahat preparat acasă este una uşor de pregătit. Şi poate fi făcut în cantităţi mai mari pentru că este uşor de păstrat şi la temperatura camerei.

Ingrediente necesare: 140 g amidon de porumb, 250 ml suc de portocale (sau sucul de fructe preferat), 300 g zahăr, 380 ml apă, 1 lingură zahăr pudră, 3 linguri amidon de porumb, 3 linguri zeamă de lămâie.

Mod de preparare: Turnăm apa într-o cratiță medie, adăugăm sucul de portocale, 140 g de amidon, zahărul și amestecăm bine cu un tel. Punem cratița pe foc și, amestecând continuu, fierbem compoziția până devine densă.

Apoi, punem și zeama de lămâie, amestecăm și continuăm să fierbem timp de 10-15 minute, până amestecul devine lucios și dens, schimbându-și culoarea. Luăm apoi cratița de pe foc.  Pregătim o formă de silicon sau de sticlă, de aproximativ 16-25 cm, și o stropim cu apă.

Turnăm compoziția din cratiță în formă, având grijă ca înălțimea stratului să fie minim 2 cm. Uniformizăm imediat, dacă este necesar, apoi lăsăm forma deoparte o oră, la temperatura camerei.

Într-un alt vas, amestecăm 1 lingură de zahăr pudră cu 3 linguri de amidon. Tăiem rahatul în cubulețe, apoi dăm cubulețele prin amestecul de zahăr pudră și amidon. Păstrăm într-o caserolă cu capac, la temperatura camerei sau la frigider.

Putem folosi diferite forme de silicon, de exemplu de bomboane sau jeleuri.

Vizualizări: 1,144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: