ITM Gorj face vizite la angajatori

Legea numărul 337 adoptată în 2018, care reglementează statutul inspectorului de muncă, instituie ziua de 11 iulie ca fiind  Ziua Inspecției Muncii, în acest an, instituția aniversând 25 de ani de la înființare în structura sa actuală. Pentru celebrarea acestei zile, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj  vor întreprinde vizite la angajatori, dedicate acţiunii de informare.

În cadrul acestor întâlniri, vor avea loc discuţii interactive cu privire la noutăţile legislative în materie. Inspectorii de muncă vor răspunde întrebărilor angajatorilor şi angajaţilor, urmărind clarificarea problemelor cu care aceştia se confruntă.

Pornind de la premisa că atât angajatorii, cât şi angajaţii au obligaţia de a cunoaşte reglementările legislative din domeniul muncii, accentul va fi pus pe conştientizarea efectului negativ al muncii fără forme legale şi pe prejudiciile care pot deriva din această practică.

De asemenea, se va sublinia importanţa respectării normelor de securitate şi sănătate la locul de muncă, precum şi a instrucţiunilor de lucru, întrucât doar un mediu de lucru sănătos poate garanta sănătatea şi integritatea fizică a salariaţilor.

Vizualizări: 1,868

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: