ITM Gorj, măsuri și amenzi în cazul paznicilor neplătiți de la carierele miniere

Aproximativ 20 de măsuri au lăsat inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj societății ilfovene care nu și-a plătit salariații, paznici la carierele din zona Jilț ale CE Oltenia. Societatea a primit și două amenzi, în valoare totală de 4000 lei.

Este vorba de cei circa 50 de paznici, care asigură paza la carierele Jilț Sud și Jilț Nord. Paznicii societății Prevent Inteligent Security nu și-au primit salariile pe luna decembrie, bani pe care trebuia să îi încaseze încă din data de 29 ianuarie. După ce paznicii au reclamat acest lucru, conducerea ITM Gorj a dispus un control. Administratorii societății au trebuit să dea socoteală în fața inspectorilor de muncă, care le-au lăsat câteva zeci de măsuri de remediere pe care să le ducă la îndeplinire.

Cea mai importantă este aceea de a asigura angajaților salariile restante la zi până în data de 25 februarie, cel târziu. O altă măsură, cu termen permanent, a fost aceea de a plăti salariile angajaților la data prevăzută în contractele individuale de muncă.

Inspectorii de muncă au găsit și alte nereguli. Mai exact, au concluzionat că paznicii munceau peste programul de lucru, dar și că societatea nu avea nicio condică de prezență. ”Am fost sesizați asupra unor deficiențe și a doua zi am dispus un control. În urma verificărilor, am dispus măsuri de remediere a deficiențelor, dar și două sancțiuni”, a declarat George Romanescu, inspectorul șef al ITM Gorj.

Paznicii societății Prevent Inteligent Security spuneau că și în 2018 au existat întârzieri mari la plata salariilor. Societatea riscă o amendă de 10.000 lei dacă nu va respecta termenele stabilite de ITM Gorj.

Vizualizări: 1,913

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: