Rușeț: Unii lideri au fugit de oameni

Ion Rușeț, consilier al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, are semne de întrebare cu privire la protestul minerilor din ianuarie și la câteva săptămâni de la încetarea acestuia. “Noi aveam o prevedere în CCM ca în luna martie să mergem la negocieri. În 9 sau 10 ianuarie a fost o discuție pe un proiect de buget care nu fusese prezentat nici măcar Directoratului, a fost o prezentare a direcției de specialitate în cadrul comisiei mixte. La această prezentare, liderii de sindicat au invocat că au deja un document făcut către domnul ministru, că au ștampilele la ei, că o să înainteze ministrului. Iar a doua zi, la schimbul 3, după o liniște, așa, să avem probleme”, a spus Rușeț la Accest TV.

Acesta a spus că nu poate înțelege cum de salariații au refuzat să stea de vorbă cu directorii. “Este dubios faptul că salariații, cu toate că au fost patru membri ai Directoratului la Jilț Nord și Jilț Sud, au respins oferta de a aștepta două zile, până la discuția de luni. Au refuzat dialogul și nu au mai intrat la lucru”, a explicat Ion Rușeț.

În privința liderilor sindicali, Ion Rușeț este de părere că unii dintre ei au fugit de salariați. “Unii lideri, în momentul respectiv, au fugit de oameni. Administrația nu a fugit de oameni, au fost prezenții șefii, membri ai Directoratului”, a mai spus Rușeț la postul de televiziune. (A.A.)

Vizualizări: 3,017

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: