Iulia Vînă îşi ia adio de la CL Târgu Jiu

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a notificat marţi, 6 martie, Consiliul Local Târgu Jiu în vederea încetării mandatului de consilier în cazul Iuliei Vînă. „S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 octombrie 2012 – 31 iulie 2015, întrucât a deţinut simultan funcţiile de viceprimar şi membru în Consiliului de Administraţie al mai multor unităţi de învăţământ (Colegiul Tehnic nr. 2 Târgu Jiu, Liceul cu Program Sportiv Târgu Jiu, Liceul de Arte «Constantin Brăiloiu» Târgu Jiu, Colegiul Naţional «Tudor Vladimirescu» Târgu Jiu), încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, a menţionat Agenţia Naţională de Integritate, verdict confirmat de instanţa supremă.

Consiliul Local Târgu Jiu are la dispoziţie o jumătate de an să ia măsuri, spun reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu. Social-democrata Iulia Vînă mai are şi posibilitatea să-şi dea demisia înainte ca membrii Consiliului Local să ia act de încetarea mandatului de consilier local.  „Hotărârea a ajuns la noi, este adresată Consiliului Local Târgu Jiu, iar Consiliul Local va hotărî conform prevederilor legale în vigoare, în termenul prevăzut de lege, ce se va întâmpla cu doamna Vînă. Termenul prevăzut de lege este de 6 luni”, a declarat Anamaria Mereanzu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Este posibil ca Iulia Vână să îşi piardă calitatea de ales local în prima şedinţă a Consiliului Local. Următorul pe lista de supleanţi a PSD este Alexandru Picui, administrator al societăţii Artego, care a mai fost consilier local la Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: