Campania PNL Rovinari, finanţată ilegal. Reacţie: Un nemulţumit care a trădat!

Scandal cu iz penal la PNL Rovinari. Un fost consilier local susţine că a plătit bani grei pentru a ocupa un loc eligibil, iar ca el ar fi fost nevoiţi să facă toţi cei din fruntea listei. Pe facebook a apărut şi o înregistrare audio în care fostul consilier Andrei Bărbulescu discută despre astfel de sume cu consilierul liberal Mădălan Petrişor. PNL Gorj precizează, într-un comunicat, că verificările făcute de Autoritatea Electorală Permanentă arată că liberalii şi-au finanţat corect campania electorală.

„Goanţă a pus vreun ban? Eu fac pariu că nu. Chivu a pus vreun ban? Eu fac pariu că nu. Bărbulescu a pus 50 de milioane, Bardan a pus o sută...”, se aude pe înregistrarea în care interlocutorul lui Bărbulescu recunoaşte că a pus şi el 5.000 de lei noi.

Andrei Bărbulescu a confirmat la Radio Infinit ceea ce se aude pe înregistrare: „Am dat cinci mii. O dată 2.500 şi încă 2.500. În două tranşe. Asta mi-a cerut domnul Chivu în prezenţa a o sută de persoane”, a spus Bărbulescu, precizând că aceasta a fost o condiţie pentru a fi pus pe lista de consilieri. „Nu numai eu am auzit. Şi colegul meu Vasile Bardan a auzit, sunt foarte multe persoane care au auzit acest lucru. Eu de atunci i-am spus domnului Chivu că nu poate să ceară atâţia bani, întrucât legea era cu totul şi cu totul alta”, a spus Bărbulescu, precizând că, potrivit legii, suma maximă era de trei salarii minime brute pe care să o pună toţi candidaţii din listă la un loc. „Mă însărcinase pe mine să strâng banii, dar am refuzat şi l-a pus pe domnul Goanţă. Eu personal i-am dat banii domnului Goanţă”, a spus Bărbulescu.

Laurenţiu Chivu îi cere lui Bărbulescu să se adreseze organelor de cercetare penală. „După doi ani, vine un nemulţumit care a trădat şi care a primit funcţia de director la Servicii Publice, aruncă astfel de lucruri inumane”, a spus Chivu. „Toată lumea care a contribuit conform legii, prin mandatarul financiar, şi-a primit sumele. Rog pe domnul care este nemulţumit să meargă şi să se adreseze organelor de cercetare penală”, a mai spus Chivu, cel care în 2016 candida la funcţia de primar.

Consilierul local liberal Petre Goanţă a reacţionat pe pagina de socializare: „Aportul a fost exact conform legii, pentru că trebuiau depuse garanţiile. Restul cheltuielilor de campanie au fost suportate voluntar de candidaţi. Acum o să facem chetă să-i dăm cafeaua, zahărul şi taxa de utilizare a aparatului d-lui Bardan, nu? S-a oferit. Nu i-a impus nimeni. Punct. La campanie, au contribuit în final doar locurile eligibile”.

Şi PNL Gorj a venit cu precizări: „Toate contribuţiile de campanie sunt declarate şi controlate de AEP. Tuturor candidaţilor care au contribuit le-au fost returnate sumele de bani, conform legii, după ce Autoritatea Electorală Permanentă a făcut verificarea şi a stabilit că finanţarea şi cheltuirea sumelor de bani s-a făcut în mod corect şi legal”.

Vizualizări: 1,965

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: