Ivan (ADN) a depus plângere penală pentru voturile furate la Gorj

Fostul europarlamentar Cătălin Ivan a anunțat vineri la un post de televiziune că a depus plângere penală după cazul de la secția 312 Telești, din județul Gorj. Aici, partidul lui a obținut 45 de voturi pe lista pentru Consiliul Județean Gorj, așa cum se vede pe procesul-verbal cu care a plecat reprezentantul ADN din secția de votare. Pe procesul-verbal încărcat pe site-ul Biroului Electoral Central apar cu totul alte voturi, la toate partidele, în dreptul ADN rămânând două voturi.

Călătin Ivan, coordonatorul politic al ADN la nivel național, a comentat situația la Accent TV: “Am crezut că le-am văzut pe toate în 17 ani de politică și 16 campanii electorale. Am zis că nimic nu mă mai poate surprinde. Ce s-a întâmplat însă la Gorj este de domeniul fantasticului. Să falsifici procese verbale semnate în original de toți membrii secției de vot, cu numărătoarea corectă din secție, atât am avut acolo - 45 de voturi, și să ajungă același proces-verbal, iarăși cu toate semnăturile, la București cu doar două voturi, eu așa ceva nu am mai întâlnit. Și, repet, am ceva experiență politică. Este strigător la cer”.

Cătălin Ivan a spus că se aștepta la fraudă, la fel și liderul local Nicolae Ivăniși, cunoscut tot ca Ivan. “Și eu, și Ivan (n.r. - Ivăniși), ne așteptam la ceea ce s-a întâmplat, adică să ni se fure voturile, să fie tot felul de piedici astfel încât ADN să nu intre nici în Consiliul Local Târgu Jiu, nici în Consiliul Județean”, a spus Cătălin Ivan.

Pe procesul verbal de la secția 312, cel înregistrat în rezultatul oficial, ADN apare cu două voturi, deși pe cel primit de reprezentantul partidului erau trecute 45 de voturi. În schimb, Partidul Ecologist Român avea 50 de voturi pe procesul verbal înregistrat la BEC și numai 3 pe documentul primit de ADN. De altfel, cele două documente nu seamănă deloc. PMP este trecut pe documentul oficial cu 24 de voturi, pe celălalt cu 26, Pro România cu 9 respectiv 7, PNL cu 53 respectiv 45, PSD cu 234 respectiv 226, iar Partidul Verde a fost lăsat fără toate cele șapte voturi.

Cătălin Ivan a spus însă că lupta continuă, fiind nevoie de mai multe bătălii electorale pentru rezultatul dorit: “Este o luptă politică pe care noi o vom duce în continuare. Am depus plângere penală, am atașat toate documentele, avem avocat la București care se ocupă de acest caz. Temerea mea era ca tinerii care au intrat acum pentru prima dată în politică, acesta a fost primul lor contact cu lupta electorală, și teama mea era să nu dezarmeze. Mă bucur că Ivan a reușit să îi țină motivați. Cu cât vom trece prin mai multe lupte electorale, ne vom suda ca și echipă și vom deveni acea alternativă de care au nevoie românii”.

Nicolae Ivăniși a spus la rândul lui că el a dat cu capul în multe grinzi de-a lungul vieții, dar s-a temut pentru dezamăgirea tinerilor din echipa ADN Gorj. “Dacă ne mai duceam un procent în sus, treceam de prag. Cât să poată să fure și ei?”, a spus Ivăniși, precizând că nu are încredere că justiția va schimba ceva, ci că ar fi nevoie de un alt sistem electoral, mult mai transparent.

ADN s-a apropiat de cinci mii de voturi în județul Gorj, având aproape 1.200 în Târgu Jiu, fiind puțin sub pragul electoral. “Până la această campanie ADN nu exista în Gorj. Chiar așa furați, cum am fost, faptul că avem peste patru mii de voturi, faptul că sunt consilieri locali, faptul că am candidat cu șanse reale, faptul că s-au străduit să ne blocheze la 4,9 este un câștig imens”, a concluzionat Cătălin Ivan. (A.A.)

Vizualizări: 2,066

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: