Izlazul comunal, pregătit pentru investitori. Primar: De ani buni nu am văzut o vacă la păscut

Orașul Țicleni este ocolit de investitori și recunosc acest lucru și autoritățile, care susțin că s-a ajuns în această situație din cauza infrastructurii. Lipsa unui aeroport, a unei autostrăzi, drum expres sau măcar o cale ferată au făcut ca zona să fie ocolită de investitori. Autoritățile de aici se pregătesc însă să ofere condiții celor care vor dori cândva să deschidă la Țicleni vreo unitate de producție.

”Toată lumea se ferește să vină să investească la Țicleni. Nu avem cale ferată, nu avem ieșire la o autostradă sau la un drum expres, iar de aeroport nici nu poate fi vorba la noi în județ. În trecut mai venit diverși investitori însă nu am avut ce să le oferit la acea vreme”, povestește primarul din Țicleni.

Acum lucrurile s-au mai schimbat. Deși în continuare persistă problema infrastructurii rutiere, măcar acum autoritățile au ce oferi celor care vor să investească la Țicleni.

”După ce am făcut PUZ-ul am introdus izlazul comunal în intravilan și acum îl putem pune la dispoziția investitorilor care vor să facă aici fabrici de producție. Am luat această decizie pentru că de zeci de ani eu nu am văzut nici un animal pe acest izlaz și din acest motiv a început să se împădurească cu mărăcini. Acum avem și gaze, curent, apa și canalizare la câțiva zeci de metri de izlaz. Avem aici 18 hectare de teren pe care le putem pune la dispoziția investitorilor”, a mai spus edilul Radu Constantin.

Autoritățile locale din Țicleni s-au gândit ca pe un hectar de teren să amplaseze un parc de panouri fotovoltaice, pentru independența energetică a instituțiilor publice.

Vizualizări: 1,618

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: