Jandarmii, din nou în piață. "Sunteți slugile lui Dragnea" - LIVE TEXT

21.30: Sunt între 30 și 40 de mii de oameni în Piața Universității și pe străzile laterale. A fost un mic incident, un protestatar fiind dus la dubă.

Ora 20.30: Potrivit unor estimări, sunt peste 15.000 de protestatari la această oră.

Ora 20.15: Sunt peste zece mii de oameni în Piața Universității. Lumea continuă să vină, pentru că de obicei punctul maxim este la ora 21.00, când sunt aprinse lanternele de la telefoanele mobile. 

Ora 19.55: Sunt peste șase mii de oameni în Piața Victoriei. Protestul este unul pașnic.

Ora 19.30: Jandarmii s-au îndepărtat la doi metri de gardurile de protecție, respectând dreptul oamenilor de a protesta.

Ora: 19.25: Jandarmii au primit trandafiri albi de la protestatari. Sunt în jur de trei mii de oameni în Piața Victoriei.

Ora 18.40: Sunt restricții de circulație pe Bd. Iancu de Hunedoara și Șoseaua Kiseleff.

Ora 18.35: Poliția a închis circulația pe unul din bulevarde înainte ca protestatarii să încerce să îl blocheze, semn că sunt informații că mase mari de oameni sunt pe drum.

Ora 18.30: O tânără spune că a primit flori de la un jandarm, care a ținut să îi transmită că și ei sunt oameni. Mai mulți tineri au venit la protest pe role.

Ora 18.20: Sunt aproape o mie de protestatari în Piața Universității, dar oamenii vin în valuri.

Vicepremierul Paul Stanescu, cel care ii tine locul Vioricai Dancila cat aceasta este in concediu, a spus ca vineri, in viziunea sa, a fost vorba despre o batalie intre statul de drept si "fortele oculte ale statului paralel". El crede ca acest "razboi va continua" si ca miza entitatii paralele din fruntea statului paralel ar fi schimbarea Guvernului Dancila.

Ora 18.00: Jandarmii sunt apostrofați non-stop de protestatari. "Au suflete de slugi. Dacă Dragnea le-ar cere să-și omoare părinții, ar face-o", spune un protestatar care transmite live pe facebook. "Jandarmeria a ajuns o rușine. Sunt niște lași care gazează femei și copii", mai spune acesta. Protestatarul are grijă ca fiecare jandarm să audă ce are de spus.

Ora 15.50: Un jandarm care dialoghează cu protestatarii le spune acestora că gazele lacrimogene folosite sunt atestate medical de Ministerul Sănătății.

Ora 15.25: Jandarmii au apărut în număr mare în Piața Victoriei, acolo unde sute de oameni protestează. Aceștia au montat gardurile de protecție și au fost primiți de oameni cu huiduieli. "Jandarmeria apără hoția!" au scandat protestatarii. "Vă place ce ne-ați făcut? Ați gazat copii. Voi aveți inimă? Ne omorâți dacă așa primiți ordin?", sunt doar câteva dintre întrebările oamenilor. "Sunteți slugile lui Dragnea", le-au reproșat protestatarii, tensiunea fiind destul de ridicată.

Vizualizări: 1,496

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: