Jianu (Motru): La UATAA e o gaură neagră

Problema legată de plata certificatelor de carbon pe care uzina de termoficare de la Motru trebuie să le plătească până la finele lunii viitoare este departe de a fi rezolvată. Conducerea uzinei încă așteaptă un răspuns de la primărie în ceea ce privește alocarea unor sume, inclusiv restanțele administrației către uzină, care să fie dirijate în acest sens. Primarul Gigel Jianu spune că, înainte de a lua o decizie în acest sens, va face o analiză a activității Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru, pentru că acolo ”e o gaură neagră”.

Peste 2 milioane de lei trebuie să plătească UATAA Motru pentru achiziția certificatelor de carbon aferente anului 2018. În situația în care nu va face achiziția, unitatea va plăti scump, penalizarea fiind de 100 de euro de certificat neachiziționat. Conducerea uzinei a cerut primăriei să-și plătească facturile neachitate, în ideea că din acei bani va achiziționa o parte din certificatele de carbon, dar spune că administrația nu i-a răspuns. ”Situația a rămas ca în coadă de tren. Nu a rezolvat nimic primăria, nu a răspuns. Am solicitat să-și plătească datoria. Ne-am adresat primăriei în calitate de cel mai mare datornic. La îndemână, primăriei îi stă, pentru ca UATAA să depășească cu bine acest hop, să-și plătească datoriile, așa cum solicităm și cetățenilor, agenților economici. (…) Încasările lunii aprilie vor merge toate în certificate, în jur de 1 milion de lei, dar până la două milioane mai este nevoie. A venit timpul să-și plătească datoriile, cel puțin jumătate”, a declarat Eugen Corcoață, administratorul special al UATAA Motru.

În ultima ședință de Consiliu Local, aleșii au luat în discuție problema UATAA și a rămas ca analiza să o facă într-o ședință care să aibă loc până în data de 15 martie. Conform primarului Gigel Jianu, discuțiile au fost programate pentru data de 12 martie. Edilul spune că, de fapt, va fi o analiză asupra activității uzinei. ”Marți vom discuta despre UATAA, vom analiza activitatea, vorbim mai multe despre uzină. Certificatele de carbon nu sunt datoriile noastre, pentru asta ar trebui să ni le asumăm prin Consiliul Local. Vreo 10 milioane a cerut în total (n.red. Eugen Corcoață). Restanțele pe care le datorăm sunt de 1.7 milioane. În doi ani i-am adus 10 milioane și ceva. A mai câștigat în instanță 3 milioane și ceva. Așadar, i-au venit o mulțime de bani și tot se plânge. Acolo e o gaură neagră, e ceva în neregulă. Sunt încercările lui de a deturna atenția de la faptul că este un incompetent. Rectific, este un mare incompetent”, a comentat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

Vizualizări: 1,827

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: