Jitaru, aur la europenele de box de la Târgu Jiu

Pugilistul român Robert Jitaru a cucerit, duminică, medalia de aur la categoria 56 kg, la Campionatele Europene de box-Under 22 de la Târgu Jiu, după ce reuşise aceeaşi performanţă anul trecut, la Brăila. România a încheiat Europenele de la Târgu Jiu cu un bilanţ de patru medalii, una de aur, două de argint şi una de bronz.

Brăileanul Robert Jitaru, în vârstă de 22 de ani, legitimat la CSA Steaua, s-a impus la puncte în finala disputată cu azerul Tayfur Aliev, după un meci desfăşurat într-o atmosferă electrizantă. Sala Polivalentă din Târgu Jiu a fost plină, fiind primul eveniment de asemenea amploare în acest oraș.
Jitaru a dominat întâlnirea, punându-şi în valoare tehnica şi loviturile variate. Aliev a răspuns şi el pe măsură, iar întâlnirea a avut ritm şi calitate. După trei reprize spectaculoase, Robert Jitaru a fost declarat învingător la puncte cu o decizie unanimă.
România a mai obţinut o medalie de bronz, prin Alberto Biro (SCM Bacău), la categoria 81 kg.

Medalii și pentru fete
La feminin, ambele reprezentante ale României au obţinut medaliile de argint. La cat. 57 kg, Cristina Cosma (CSA Steaua) a cedat în faţa campioanei mondiale Irma Testa (Italia). Sportiva antrenată de Adrian Lăcătuş a început bine, cu o repriză în care a făcut risipă de energie. Din repriza a doua, italianca a preluat iniţiativa, punctând mai clar. În ultima repriză, tricolora a fost numărată de arbitru.
La cat. +81 kg, Alina Gabriela Ene (CSM Slatina) a făcut un meci curajos în faţa masivei sportive maghiare Adrienn Juhasz, însă diferenţa de gabarit a înclinat balanţa, iar Juhasz s-a impus printr-o decizie la puncte.

Galerie foto


Vizualizări: 751

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: