Jiul s-a umplut iar de gunoaie

Lacul de acumulare din Târgu Jiu s-a transformat, din nou, într-o groapă de gunoi. Tot felul de resturi plutesc pe luciul apei. Situaţia s-a înrăutăţit după viiturile din ultimele zile care au adus gunoaie din comunele tranzitate de râul Jiu. Hidroelectrica are termen câteva zile să strângă toate gunoaiele din zonă.

Mii de sticle, haine, crengi de copaci, resturi menajere zac în lacul de acumulare de la Vădeni. Peisajul este unul dezolant. „Nu am cuvinte să descriu acest peisaj. Este chiar ruşinos, pentru că este aici chiar la intrare în oraş. Noi venim de la Hunedoara şi am văzut că sunt multe gunoaie pe tot cursul râului”, a spus un bărbat.

Oficialii Gărzii de Mediu Gorj au înştiinţat reprezentanţii Hidroelectrica să cureţe zona. „Noi am sesizat că râul s-a umplut iar de gunoaie. Am şi avut o întâlnire cu cei de la Parcul Naţional Defileul Jiului, cu prefectul, reprezentanţi ai Hidroelectrica. Le-am transmis că trebuie să-şi facă treaba. Trebuie să intervină cât mai curând în zonă”, a spus Gheorghe Sanda, comisarul şef al Gărzii de Mediu Gorj.

Comisarii Gărzii de Mediu au anunţat că vor controla toate primăriile aflate în apropiere de râul Jiu până în judeţul Hunedoara. Vor verifica dacă sunt gunoaie lângă apă. Până acum, au fost făcute controale la Turcineşti şi Schela.

Vizualizări: 535

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: