Jucătoare a CSM Târgu Jiu, convocată la naționala României

Elena Marica Bercu a absentat motivat de la reunirea lotului CSM Târgu Jiu, care a început pregătirea pentru Liga Florilor. Portărița CSM-ului a fost convocată la echipa Națională de senioare a României de beach handball pentru preliminariile Campionatului European.

Jucătoarea celor de la CSM Târgu Jiu, Elena Marica Bercu, nu s-a prezentat la reunirea lotului din motive întemeiate. Convocată la echipa naţională de beach handball, jucătoarea gorjenilor s-a deplasat la Praga, în Cehia, acolo unde au loc preliminariile pentru Campionatul European de anul viitor, a informat csmtargujiu.ro.

Jocurile din preliminarii se dispută în perioada 7-11 iulie în capitala Cehiei. ”România are nevoie de două victorii pentru a se califica la europeanul de anul viitor”, a declarat, pentru site.ul CSM, Elena Marica Bercu, care este nerăbdătoare să revină la Târgu Jiu pentru a se alătura lotului.

Handbalul pe plajă a fost inclus, în premieră, la Jocurile Olimpice din 2024, acolo unde România speră să se califice. Principalele diferențe față de handbalul indoor sunt că se joacă doar două reprize de 10 minute, suprafața este mai mică – 27 x 12 metri, 4 jucători de echipă – 3 jucători de câmp+1 portar, există procedee tehnice individuale care se punctează dublu (aruncarea din piruetă 360 grade, aruncarea din aeriană, penalty-ul, golul portarului, aruncarea jucătorului specialist – cel care înlocuiește portarul).

Vizualizări: 318

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: