Jucătorii de la Pandurii ameninţă cu greva generală

Situație tot mai tensionată printre elevii lui Petre Grigoraș, lipsa resurselor financiare la club făcându-l pe antrenor să se gândească la faptul că echipa traversează cea mai neagră perioadă din istoria sa, jucătorii fiind la un pas de a nu se mai prezenta la antrenamente. Urmează meciul cu Concordia Chiajna, dar la club toată lumea se gândește la problemele cu banii.

Grigoraș a vorbit joi, într-o conferință de presă, despre situația dureroasă pe care o traversează echipa, menționând că nimeni nu a încasat nici un leu în ultimele luni. „Situația financiară e una total nesigură, fără speranțe mari, și vă dați seama că nu e deloc ușor să lucrezi într-o astfel de atmosferă. Jucătorii sunt de apreciat pentru cum au evoluat până acum, dar totul are o limită, chiar și dacă nu e voită, dar în subconștient e lipsă de speranță. Nu știu dacă o să plece jucători, nu știu dacă se vor mai antrena, pentru că după această partidă există posibilitatea pentru o asemenea situație. Nu știu la ce se va ajunge, o grevă generală, la care nu o să mai am pe cine să antrenez”, a spus Petre Grigoraș.
Un discurs asemănător avea în vară și Edi Iordănescu, și el sperând la acea vreme că lucrurile se mai pot redresa la Pandurii și el va rămâne în continuare antrenor. Acum Petre Grigoraș spune că nu vrea să fie comparat cu nici un predecesor al său, declarațiile sale fiind strict referitoare la situația actuală a echipei. „Nu vreau să mă comparați cu nimeni. Situația va fi greu de gestionat, nu știu dacă înainte a fost o asemenea situație. Niciodată nu a fost o asemenea situație, din ce am înțeles de la ei. Dacă nu luau salariile tot luau prime, luau altceva, nu putem compara situațiile. Unii au mai mult de 3- 4 luni, alții au bonusuri. Actualii jucătorii, noii, nu și-au primit salariile de când au venit. Nici la mine nu s-au făcut plăți, nimeni nu a primit salarii”, menționează antrenorul.

Cantonament anulat
Pentru a mai înveseli atmosfera, Petre Grigoraș a vorbit ieri despre cum ar trebui să se comporte un club cu pretenții europene într-o perioadă în care Liga I intră într-o mică vacanță. După meciul cu Chiajna jucătorii vor avea liber vreo două zile după care, teoretic, ar trebui să revină la antrenamente. Există deja un precedent în care un pandur a dezertat pur și simplu și a plecat încotro a văzut cu ochii, numai să nu mai stea pe aici, Grigoraș spunând că perioada de două săptămâni fără jocuri putea fi valorificată pentru echipă dacă existau resurse financiare. „Aș fi vrut să plec până în Mallorca să fac un cantonament, dar ținând cont de situația financiară am anulat. Vroiam să plecăm în Spania sau Portugalia să facem un cantonament de o săptămână, pentru că așa fac echipele profesioniste când au pauzele astea. Pandurii a mai fost în Spania, dar mai voiam un cantonament scurt, așa, de o săptămână. M-au rugat și jucătorii să nu îi mai duc acolo că se cheltuiesc bani mulți, stau departe de familie și sperăm să ne antrenăm aici”, glumește antrenorul Pandurilor.
În aceste condiții, Pandurii emite tot mai puține pretenții pentru a prinde play-off-ul actualei ediții de clasament, asta în condițiile în care, teoretic, anul viitor, echipa va avea unul din cele mai moderne stadioane din țară. În plus, Steaua mai pierde o adversară care îi punea probleme în lupta pentru titlu, echipa lui Gigi Becali rămânând cam singură în cursa pentru primul loc. „Nicio echipă din țară nu se poate compara cu Steaua, la posibilitățile financiare, la stabilitatea pe care o au. Ați văzut că pot să ia orice jucător, au luat de la fosta campioană vreo 3-4 jucători. Financiar cred că e Steaua și restul echipelor, din punct de vedere al lotului, în clasament, situația e destul de echilibrată”, mai spune Grigoraș.

Vizualizări: 1,718

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: