Modernizarea stadionului din Târgu Jiu, gata la finalul campionatului

Lucrările de modernizare la stadionul municipal din Târgu Jiu vor fi terminate la finalul campionatului național de fotbal. Conform responsabililor din primăria Târgu Jiu abia în lunile mai-iunie se poate discuta despre recepția lucrărilor.

Cele două firme constructoare implicate în proiectul de modernizare a stadionului municipal, ACI Cluj și Con-A Sibiu, lucrează în prezent la partea de acoperiș, dar și la cea de realizare a gradenelor, atât la peluze, cât și la zona administrativă. Circa 180 de gorjeni au fost mobilizați în acest proiect la care se mai adaugă și angajații constructorilor veniți din alte zone, spun autoritățile.
Mai mult, mare parte dintre materiale necesare modernizării stadionului sunt procurate de pe plan local. Stâlpii necesari pentru gradene de la Macofil, la fel și cărămizile, iar betonul de la compania Succes. 30.000 de mc de beton au fost folosiți doar la partea de infrastructură, spun constructorii. Stadionul va dispune și de un hotel de patru stele în partea stângă a hotelului existent, care va avea 40 de camere, la ridicarea căruia firmele constructoare lucrează în prezent. Circa 300 de locuri de parcare vor fi în jurul stadionului din care 150 în parcarea subterană. Vestiarele vor fi realizate în zona tribunei 0, pe partea cu primăria, nu lângă hotel, așa cum erau în trecut. Stadionul va avea o capacitate de 12.500 de locuri, acoperite.
Circa 80% din lucările grele de la stadionul municipal, așa cum le numesc cei din administrație, au fost realizate până acum. Abia spre finalul campionatului de fotbal se poate discuta de un stadion complet modernizat, spun cei din administrație "În mai-iunie sperăm să fie gata și să putem trece efectiv la partea de recepție, la partea de retușuri, acolo unde mai sunt observații", a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.
Investiția se ridică la 20 de milioane de euro și este finanțată prin Compania Națională de Investiții (CNI). Primăria asigură o cofinanțare de 2% dar și alimentarea cu energie electrică, cu apă și rețeaua de canalizare. "Aceste lucrări parțial sunt făcute", a explicat directorul Marius Ionescu.

Galerie foto





Vizualizări: 830

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: