Judecătorii i-au pus în libertate pe hoţii de combustibil

Decizie surprinzătoare a magistraţilor gorjeni care ieri au dispus ca niciuna din cele 9 persoane arestate preventiv vinerea trecută de Judecătoria Târgu Cărbuneşti să nu mai fie în arest preventiv. Cei nouă inculpaţi au contestat măsura dispusă împotriva lor şi au reuşit să îi convingă pe judecătorii de la Tribunalul Gorj că nu trebuie să mai stea în spatele gratiilor. Magistraţii au dispus măsura arestului la domiciliu, care, la executarea unei eventuale pedepse, este socotită la fel ca şi arestul preventiv. Teoretic, statul scapă de cheltuielile cu cazarea suspecţilor, însă poliţiştii trebuie mobilizaţi în continuare pentru a-i supraveghea pe cei în cauză, cei scoşi acum din spatele gratiilor trebuind să fie permanent la dispoziţia anchetatorilor.

„Obligă pe inculpaţii: Filip Carp Marian, Scăfaru Ovidiu, Sîrbu Marinaş, Rada Ana-Doina, Popescu Petre, Iepure Mădălin, Buici Lucian-Cristinel, Matei Constantin şi Goga Maria Narcisa, să nu părăsească imobilele unde locuiesc fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Tg-Cărbuneşti sau din cadrul Tribunalului Gorj, pe o perioadă de 25 de zile, începând cu data punerii în libertate, 09.03.2015, până la data de 02.04.2015”, au dispus magistraţii Tribunalului Gorj.

În acest dosar alte opt persoane erau deja în arest la domiciliu, numărul lor ajungând acum la 17, măsura fiind dispusă pentru toţi pe o perioadă de 25 de zile. Alte 6 persoane sunt sub control judiciar. Persoanele care au probleme cu legea în acest dosar au fost reţinute 24 de ore săptămâna trecută în urma unor descinderi de amploare la hoţii de combustibil din zona Târgu Cărbuneşti, în special, poliţiştii ridicând de aici, pe lângă cei 23 de suspecţi, şi 3 autoturisme, 2 tone de combustibil, zeci de bidoane, dar şi 100.000 de lei.

Vizualizări: 231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: