„Doar” 17 arestaţi în dosarul „Mafia hoţilor de combustibil”

Arestări pe bandă rulantă într-unul dintre cele mai complexe dosare penale instrumentate în acest an de poliţişti şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti, descinderile masive de joia trecută ducând la reţinerea a 23 de persoane, multe dintre acestea sfârşind prin a ajunge în arest preventiv sau arest la domiciliu.

Magistraţii au emis nu mai puţin de 17 mandate de arestare preventivă sau la domiciliu, nouă dintre membrii grupării respective fiind după gratii deja. Culmea este că judecătorii au dat mandatele pentru 25 de zile, nu pentru 29, aşa cum se întâmplă în majoritatea situaţiilor. Perioada de 25 de zile este valabilă atât pentru cei aflaţi în arest preventiv, cât şi pentru cei în arest la domiciliu, toţi cei 17 inculpaţi având posibilitatea să conteste măsura dispusă împotriva lor.

Persoanele pentru care judecătorii de la Judecătoria Târgu Cărbuneşti au dispus vinerea trecută cele 25 de zile de arest preventiv sunt Marian Carp Filip, Ovidiu Scăfaru, Marinaş Sârbu, Ana Doina Rada, Petre Popescu, Mădălin Iepure, Lucian Cristinel Buici şi Narcisa Maria Goga. Anchetatorii au reuşit să intre destul de greu pe proprietatea Mariei Goga, femeia fiind ostilă oricărei forme de anchetă, motivul fiind unul destul de simplu. Avea acasă o jumătate de tonă de combustibil furat din conducta care îi trecea prin faţa locuinţei, iar într-o magazie şi o maşină mai erau alte zeci de bidoane de 40 de litri care fuseseră pline în zilele anterioare cu marfă furată. În plus, în locuinţa ei anchetatorii au descoperit şi o agendă cu toate persoanele care cumpăraseră pe datorie şi care mai aveau de achitat diverse sume de bani, dovezile împotriva femeii fiind mai mult decât suficiente.

Lista celor aflaţi în arest la domiciliu îi include pe Cristian Lucian Cornea, Gheorghe Ovidiu Meche, Gheorghe Marinescu, Nadoliu Mihail Gabriel Greere, Nicolae Alin Mălăelea, Lucian Bogdan Măceșanu, Constantin Claudiu Mateiță şi Marius Tiberiu Dura. Tuturor celor care sunt acasă, dar au regim de arest, li s-a interzis expres de către instanţă să ia legătura sub orice formă cu restul inculpaţilor sau martorilor din dosar, ei fiind obligaţi să fie permanent la dispoziţia anchetatorilor sau a judecătorului de caz. Cei 17 inculpaţi provin din diferite localităţi ale judeţului, zona acoperită de investigaţia poliţiştilor şi procurorilor întinzându-se de la Târgu Cărbuneşti şi Ţicleni până la Bustuchin și Novaci. O parte dintre cei arestaţi şi-au montat propriile branşamente la conductele care transportă ţiţei către rafinăriile din Prahova, ei având furtunuri cu robinet trase direct în locuinţele lor, prin pământ, pe teren având cultivate flori, astfel încât să nu dea de bănuit anchetatorilor. Ei erau cei care sustrăgeau oricât combustibil doreau şi pe care ulterior îl vindeau cu 2,5 lei, marfa fiind folosită în special pe utilajele agricole sau pe camioane, dar şi în centralele termice ale unor cabane de la Rânca, amatorii de chilipiruri fiind destui.

Vizualizări: 245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: