Juniorii republicani de la Pandurii au fost dezafiliați de FRF

Pandurii Târgu Jiu a fost dezafiliată recent de către AJF Gorj, echipa evoluând în acest sezon în Liga 4. În ședința Comitetului Executiv și FRF a decis dezafilierea grupelor de juniori republicani care au evoluat în acest sezon în competiția națională.

FRF a aprobat vineri, odată cu dezafilierea clubului Astra Giurgiu, și alte dezafilieri, printre care și cea a juniorilor clubului Pandurii. Este vorba de  dezafilierea echipei feminine ACS Prosport Football Academy, dar și a două formații de juniori, ACS Elite și Pandurii Târgu Jiu.

Astra Giurgiu și Pandurii Târgu Jiu, formații care au evoluat în Europa League în trecut, sunt de acum istorie. Conform deciziilor ultimului Comitet Executiv al Federației Române de Fotbal, cele două cluburi au fost dezafiliate și la nivel de juniori. Astfel, ca multe alte exemple din ultimii ani, campioana din 2016 și vicecampioana din 2013 dispar de pe harta fotbalului autohton.

Spre deosebire de Astra Giurgiu, Pandurii Târgu Jiu n-a câștigat niciodată un trofeu major dar a bifat 12 sezoane pe prima scenă a fotbalului românesc. Apogeul a fost atins în sezonul 2012-2013, când gorjenii au fost vicecampioni. Poziția secundă în campionat a permis participarea în preliminariile competițiilor europene. La chiar prima încercare, după trei tururi și victorii contra unor formații precum Levadia Tallinn, Hapoel Tel Aviv și Sporting Braga, Pandurii a ajuns în grupele Europa League în sezonul din 2013.

Problemele au început să apară în a doua jumătate a sezonului 2016-2017, după ce, în 2016, factorii politici implicați la echipă prin intermediul membrilor fondatori au cerut insolvența clubului. Ulterior, au urmat retrogradări consecutive, procese și probleme financiare majore.

În această stagiune, deși se putea înscrie în al treilea eșalon, Pandurii a depus cerere pentru a fi admisă la nivel județean, în Liga 4. A primit acest accept, însă, pe 18 octombrie 2022, Tribunalul Gorj a decis demararea procedurii de intrare în faliment a clubului și echipa de seniori s-a retras din competițiile județene, fiind dezafiliată săptămâna trecută.

În urma Comitetului Executiv al FRF de vineri, 27 ianuarie, a fost dezafiliată și ultima parte rămasă din Pandurii și anume sectorul de copii și juniori.

Vizualizări: 423

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: