Novak Djokovic, în lacrimi după ce a câștigat la Australian Open

Sârbul Novak Djokovici a izbucnit în plâns în loja echipei sale după ce a câştigat Australian Open pentru a zecea oară. El s-a prăbuşit în mijlocul celor din loja în care a urcat pentru a se bucura alături de membrii echipei sale.

În lojă se aflau mama sa Diana, dar şi antrenorul Goran Ivanisevici, însă nu era tatăl său Srdjan, care se află în mijlocul unei controverse după ce s-a fotografiat alături de susţinători ruşi ai lui Vladimir Putin. După ce a coborât cu greu din lojă, Djokovici a plâns în hohote şi pe scaunul de la marginea arenei.

Djokovic a izbucnit în plâns în condițiile în care anul trecut nu a putut participa, fiind expulzat de autorități. Sârbul a egalat recordul de 22 de titluri de Grand Slam al lui Rafael Nadal și s-a bucurat mai intens decât oricând.

Pentru Novak Djokovic a însemnat enorm să își ia revanșa, la un an după expulzarea sa din Australia, iar de luni va reveni în fotoliul de lider mondial! Campionul din țara vecină a izbucnit în lacrimi pe teren, oferind imagini emoționante. Apoi, sârbul a avut cuvinte puternice la festivitatea de premiere: „A fost o luptă frumoasă în aceasta seară, cu siguranță nu a fost ultima finală de Grand Slam pentru tine (n.r. – Stefanos Tsitsipas). Ești unul dintre cei mai profesioniști jucători din circuit. Vreau să spun ceva despre relația dintre Grecia și Serbia: suntem două țări mici, nu am avut prea mulți jucători care să atingă acest nivel. Indiferent de unde vii, nimeni nu trebuie să îți atingă visele.  Mai degrabă o copilărie cu provocări te motivează. Chiar dacă o persoană în toată lumea acceptă și crede în visurile voastre, găsiți acea persoană și aveți încredere că puteți reuși!”, a declarat Djokovic.

Novak Djokovic le-a mulțumit tuturor celor care l-au susținut la Australian Open 2023 și a avut un mesaj special pentru antrenorul Goran Ivanisevic! Nole i-a cerut iertare antrenorului după ce s-a răstit la acesta în timpul meciului: „Ce călătorie a fost pentru familia mea! Le mulțumesc pentru că tolerează partea mai urâtă a caracterului meu.

De ce râzi, Goran? Sper că mă poți ierta vreodată! Acest trofeu este și al tău. Îți mulțumesc din toată inima! A fost unul dintre cele mai grele trofee, având în vedere circumstanțele.

Nu am jucat anul trecut, acum am revenit și le mulțumesc tuturor celor care m-au făcut să mă simt bine. Încerc să mă ciupesc să văd dacă este real momentul. Doar echipa și familia știu prin ce am trecut în ultimele săptămâni. E cea mai mare victorie din viața mea”, a mai spus Djokovic după al 10-lea trofeu la Australian Open.

Galerie foto




Vizualizări: 417

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: