Juniorul într-o țară junioară

„Ce țară frumoasă!”, zise fiul președintelui Americii la ieșirea din aeroportul Otopeni, zâmbind fotoreporterilor, după care împușcă doi cetățeni în cap. Cetățenii își făceau de lucru la aproximativ o sută de metri depărtare, fără ca vreunul să fi sesizat importanta sosire. Unul era un cetățean bărbat de vreo 40 de ani, celălalt un cetățean copil de vreo 15 ani. Nu erau ținte premeditate, doar se nimeriseră să fie pe-acolo. Măiestria oaspetelui de seamă fu aplaudată generos de cele câteva sute de curioși, fără ca vreunuia să-i treacă prin cap că ar fi putut fi în locul celor doi; sau că ar putea fi următorul.

Donald Trump Jr. coborî pușca din dreptul ochilor, zâmbi iar ziariștilor și zise: „Acum hai să ne facem niște poze!”. Urmat de reporterii aflați în delir, micul Trump ajunse la locul unde zăceau, morți, cei doi cetățeni. Îi întoarse cu fața în sus, puse piciorul pe capul plin de sânge al copilului și zâmbi larg, a treia oară deja, înspre camere. Un ropot de blitzuri, presa era fericită. Înainte să se îndepărteze de cadavre, Trump Jr. scoase din troler un cuțit lung, ca o macetă, și, cu mișcări sigure și exersate, apucă de păr cadavrul bărbatului și îi tăie capul. Sângele încă proaspăt și cald îi țâșni puțin pe haine, iar cineva din public râse scurt de scena amuzantă care, se gândi cel care râse, sigur va face milioane de view-uri pe YouTube. Cu capul bărbatului cu ochii încă deschiși și senini în mână, fiul lui Donald Trump mai stătu un pic la poze, în timp ce făcu cu ochiul uneia dintre gărzile de corp: „Parcă nu mai aveam un român pe peretele din baie, nu? O să arate grozav!”.

În drum spre limuzină, Trump Jr mai omorî un cerșetor cu un bolovan cu care-l lovi în cap în repetate rânduri, dar fără să facă poze, de această dată. Cerșetorul fusese o victimă ușoară. Nemâncat și slăbit, stătuse doar și așteptase să moară, ca prostul, fără să se împotrivească, ba chiar cu o resemnare pe care, dacă ar fi știut ceva despre istoria țării pe care o vizitează, criminalul ar fi putut-o asocia cu Miorița.

„Într-adevăr, aveți o țară minunată!”, mai zise Trump, înainte ca ușa limuzinei să se închidă.

Mă scuzați? Ce spuneți? Că Trump Jr. e în România ca să omoare animale nevinovate, nicidecum oameni nevinovați? Îmi cer scuze, dar pentru mine nu e nici o diferență. Și, vă asigur, nici pentru el.

Vizualizări: 1,092

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: