Korsar aduce „Tribute to Phoenix” la Târgu Jiu

Trupa Korsar va susţine în această sâmbătă în clubul Piano din Târgu Jiu un recital „Tribute to Phoenix”. Formaţia alcătuită din Narcis Tran, Dorian Iacob, Florin Daviţoiu şi Marius Tiriplică a debutat în anul 2007 pe scena Casei de Cultură din Petroşani. De atunci tinerii au cântat în deschiderea unor trupe ca Voltaj, Proconsul, Talisman, Direcţia 5.

Tinerii muzicieni aduc în faţa publicului din Târgu Jiu piesele trupei Phoenix, care a făcut istorie în muzica din România. Despre concertul „Tribute to Phoenix”, care va avea loc pe 26 februarie vocalistul formaţiei, Narcis Tran, consideră că va fi primit destul de bine de public. „Tribute to Phoenix pentru că Phoenix este trupa ce a contribuit într-o măsură destul de mare la formarea şi educaţia noastră muzicală, trupa care pentru noi a reprezentat şi va reprezenta un model...”, spune Narcis Tran. Recitalul de mâine seară va reprezenta o provocare pentru membrii formaţiei, care vor încerca să interpreteze piesele formaţiei Phoenix cât mai aproape de originalitate. „Scopul concertului este acela de a aduce în faţa publicului din Târgu Jiu piesele care au făcut istorie in muzica rock din România, iar în acelaşi timp este şi o provocare pentru noi. Vom încerca să ne depăşim condiţia, încercăm să interpretăm piesele cât mai aproape de originalitate şi cel mai mult ne dorim să trezim în sufletul celor din public nişte sentimente pe care numai muzica celor de la Phoenix o poate face”, mai menţionează Narcis Tran.

Piese de mare valoare în recital

Membrii formaţiei speră ca ideea lor să prindă, ţinând cont că în Târgu Jiu sunt mulţi care iubesc muzica celor de la Phoenix şi care îşi doresc să asculte live piesele acestora. „Recitalul conţine cele mai cunoscute piese Phoenix, piesele care au făcut istorie în rock-ul românesc, cum ar fi «Vremuri», «Mugur de fluier» sau «În umbra marelui URSS», dar e posibil ca la cerinţa publicului, cum se întâmplă de obicei să mai cântăm spre sfârşitul serii şi câteva compoziţii proprii...”, explică Narcis. În concertele viitoare tinerii îşi vor promova propriile piese, recitalul de mâine seară fiind ultimul în care o să interpreteze cover-uri Phoenix, cel puţin într-un cadru organizat ca acum.

„O să punem accent mai mult pe promovarea propriilor compoziţii în concertele următoare, deşi în cluburi unde se cântă foarte mult mereu se strecoară câte un cover...”, relatează vocalistul formaţiei. Trupa Korsar are în prezent un disc cu opt piese, intitulat „On my own”.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: