Kovesi poate pleca din țară

Instanţa supremă a judecat, miercuri, plângerea depusă de fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi împotriva măsurii controlului judiciar. ICCJ a decis ridicarea controlului judiciar, așa că fosta șefă a DNA poate părăsi țara.

Controlul judiciar împotriva ei fusese impus de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa. 

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a spus miercuri că a aflat „cu îngrijorare” situaţia Laurei Codruţa Kovesi, aflată sub control judiciar şi a cerut autorităţilor romăne să respecte „principiul cooperării sincere între state membre şi instituţii” şi să nu pună acesteia „obstacole” în ceea ce priveşte participarea la procedura de selecţie a procurorului-şef european.

Ambasadele a 12 state s-au declarat profund îngrijorate de integritatea sistemului judiciar românesc, care a fost zdruncinat de modificări imprevizibile şi afirmă că OUG care par a fi în discuţie pot avea impact negativ asupra independenţei justiţiei.

Vizualizări: 1,005

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: