L-au depăşit în trafic, dar nu ştiau că le va salva viaţa

Un tânăr şofer de 19 ani a pus în pericol viaţa a doi băieţi de 17 ani şi a unui bărbat de 37 de ani. Şoferul neexperimentat a intrat în depăşire şi, din cauza vitezei, a intrat cu maşina într-un stâlp de electricitate. Întâmplarea a făcut ca şoferul pe care îl depăşiseră să fie salvator profesionist, aflat în timpul liber. Valentin Popică i-a ajutat să iasă din maşină şi a stins rapid incendiul care cuprinsese autoturismul.

Accidentul a avut loc miercuri dimineaţa, pe drumul întortocheat de la Crasna, plin de curbe și pante. Şoferii experimentaţi ştiu că nu este un drum pe care să mergi cu viteză, dar a făcut-o un tânăr de 19 ani, șofer începător, bucuros că reușise să îl depășească pe cel care avea să devină salvatorul său.

Misiune dificilă

În mașina ce circula cu viteză se mai aflau doi băieți de 17 ani și un bărbat de 37 de ani. La un moment dat, autoturismul a fost scăpat de sub control din cauza lipsei de experiență a șoferului și a vitezei cu care rula. Mașina s-a înfipt într-un stâlp de pe marginea drumului și, imediat după impact, de sub capotă a început să iasă fum. Pericolul era cu atât mai mare cu cât trei dintre pasagerii din mașină erau răniți, iar unul era chiar în stare de inconștiență. Norocul lor l-a reprezentat faptul că pompierul Popică venea din spate și, chiar dacă era în timpul liber, angajatul ISU Gorj nu a stat o clipă pe gânduri când a fost vorba să intervină și să îi salveze.

Plutonierul major i-a cerut unui localnic să sune la 112 și să ceară ajutor, în timp ce el s-a ocupat de scoaterea din mașină a celor răniți, dar și de stingerea incendiului. O misiune dificilă, pe care Popică a onorat-o cum doar în filme se mai întâmplă.

 

Suntem mândri de tine, Popică!

Pe contul de Facebook, ISU Gorj s-a mândrit cu gestul angajatului său și chiar a prezentat modul în care a decurs întâlnirea dintre acesta și echipajele care au plecat în mare grabă de la Târgu Jiu și Novaci pentru a interveni la Crasna, acolo unde Popică făcuse deja mare parte din treabă.

„Acolo l-au găsit pe colegul nostru, plutonierul major Popică Valentin, care a prezentat rapid situaţia: «- Am scos victimele! Două au leziuni mai grave, iar două leziuni minore! Toate sunt stabile! Maşina luase foc, dar am stins-o eu cu stingătorul! Nu mai este pericol, i-am deconectat şi acumulatorul”, a comunicat ISU Gorj.

Popică și-a continuat deplasarea cu mașina doar după ce s-a asigurat că nu mai e nevoie de prezența lui la locul accidentului, gestul său fiind apreciat din plin de superiori. „Suntem mândri de tine, Popică, pentru tot ce ai făcut astăzi şi pentru tot ce ai făcut de-a lungul carierei tale! Noi ştim că eşti un adevărat profesionist şi un om cu suflet mare!”, a transmis ISU Gorj.

DOSAR PENAL

În ceea ce-l privește pe șoferul de 19 ani, acesta s-a ales cu dosar penal, fiind acuzat de vătămare corporală din culpă. Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatele indicând că nu consumase alcool înainte de a se urca la volan.

Vizualizări: 4,723

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: