La doar 17 ani vrea să scrie o carte despre viață. Află-i povestea!

Are doar 17 ani, este din comuna Albeni și este un artist desăvârşit. Pictează, compune și de curând surprinde imagini pe care alții nu le văd. Diana Maria Gorlă, căci despre ea este vorba, este elevă la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu, secția Grafică și Pictură, fiind pregătită în lumea artelor de către profesorul Cristina Cioplea. La cei 17 ani ai ei, Diana și-a propus de curând să scrie o carte despre viață, asta pentru că povestea ei este una impresionantă, iar experiențele de care a avut parte nu au fost tocmai plăcute.

Diana a descoperit pasiunea pentru desen și pictură în clasa a VIII-a. Nu știa că poate, așa că a fost mai mult o ambiție. Astăzi, Diana pictează minunat și, cel mai important, pictează din suflet. „Pot să spun că este ceva de la Dumnezeu, adică eu până atunci nu știam să desenez, știu că mama îmi spune și acum că și-a dorit un copil să fie artist, iar altul doctor. Pot să spun că i-am îndeplinit dorința, dar mi-am îndeplinit și scopul meu, să fac ceva și să rămân în istorie cu ceva, orice. Sunt pe profil grafică și îmi place ceea ce fac, avem o profesoară care ne lasă să fim creativi și să ne exprimăm prin pictură”, spune Diana Gorlă. Inspirația vine din orice, spune tânăra artistă, sau din dorința de a face ceva nemaivăzut. Încearcă mereu să se autodepășească și crede cu tărie că și reușește. Își amintește și acum prima pictură. A fost din suflet, pentru o operă caritabilă. „Prima pictură a fost când am dat probele pentru a intra la liceu, până atunci am desenat doar în creion. A fost pentru un caz caritabil, o mică expoziţie în care am participat și eu cu lucrări. Atunci am pictat din suflet”, povestește Diana.

Pasionată de fotografie

De curând, Diana și-a descoperit o nouă pasiune... fotografia. Spune că îi face plăcere să descopere lucruri pe care mulți dintre noi nu le vedem, îi plac lucrurile simple care o fac fericită. „Eu trăiesc prin artă, îmi place să observ lucruri care nu sunt observate de oameni, o floare ofilită, de exemplu, ascunde în spate o poveste, ador să fotografiez ceea ce este invizibil pentru oameni, să surprind momente care există, dar sunt evitate sau invizibile pentru unii dintre noi”, mărturisește Diana. Lucrurile simple o fac fericită pentru că Diana are o poveste de viață impresionantă.

Adoptată de oameni minunați

Mama tinerei a fost omorâtă pe când ea avea un an și două luni, fiind adoptată de actualii ei părinți. „Cel mai mult mă doare când ies în lume cu părinţii mei, oamenii îmi spun «ei sunt bunicii tăi». Da, este adevărat, sunt mai în vârstă, dar până la urmă ce se vede la suprafaţă  este doar o carcasă pe care anii își pun amprenta, sunt niște oameni minunați și îi iubesc. De mică sunt mai bolnăvicioasă și am avut mai multe probleme. Mi-am găsit refugiul în pictură, în ceea ce compun”, spune tânăra artistă.

„Îmi doresc să schimb ceva în lume”

Cartea pe care vrea să o scrie este despre viață, despre oameni și despre nevoia de a înțelege că toți suntem egali chiar dacă gândim și arătăm diferit. Pentru Diana, adevărata distracție este viața, este darul de a trăi și de a fi sprijinită de oameni minunați care au ajutat-o să depășească necazurile. „Despre viaţă,  despre oameni, despre destin...  îmi doresc să schimb ceva în lume, să nu mai existe ură, vreau ca lumea să înţeleagă că toți suntem egali, gândim diferit, arătăm diferit, dar suntem egali, avem drepturi egale. Cel mai rău mă doare doar că semăn perfect cu mama mea la înfăţişare și nu am avut ocazia să o cunosc. Am doar o poză cu ea când era mică și parcă sunt eu”, mărturisește Diana Gorlă.

Galerie foto



Vizualizări: 6,143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: