Cum se prepară dulceața de gutui fără zahăr

Dulceaţa de gutui se poate prepara şi fără zahăr mai ales pentru aceia care nu au voie să consume din cauza glicemiei mari. Dacă medicul a recomandat reducerea consumului de zahăr sau eliminarea sa atunci această rețetă este perfectă. 


O variantă mult mai sănătoasă și mai ușoară a acestui tip de dulceață de gutui este cea cu pectină lichidă. Dulceața de gutui fără zahăr este perfectă pentru persoanele care suferă de diabet, care sunt la dietă sau care pur și simplu își doresc un meniu sănătos. 

Gospodinele ştiu că există înlocuitori ai zahărului care pot da aceeaşi savoare şi dulceaţă gutuilor conservate pentru iarnă. Secretul pentru a face dulceaţă de gutui fără zahăr este pectina care se obţine din mere. Bineînţeles nu aveţi nevoie şi de mere pentru că pectina se găseşte sub formă lichidă la plafar.

Ingrediente:

    2 gutui

    4 căni pectină de mere

    5 cuișoare

    1 baton de scorțișoară

Mod de preparare: 

Curăță gutuile de coajă și taie-le cubulețe apoi pune gutuile, semințele de la gutui, pectina de mere, cuișoarele și scorțișoara într-o oală adâncă. Lasă-le pe foc timp de 10 minute după care înlătură batonul de scorțișoară. După 10 minute, acoperă oala cu un capac și lasă-o să fiarbă la foc mic, până obțineți consistența dorită. Pune dulceața de gutui fără zahăr atunci când e fierbinte în borcane sterilizate și închide bine cu un capac. Pune toate borcanele într-o oală plină cu apă fierbinte și lăsați-le la fiert timp de 3-5 minute.

Vizualizări: 1,391

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: