La Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu unii medici fac gărzi de acasă

Problemele cu liniile de gardă la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu sunt departe de a fi rezolvate. După ce Secția Cardiologie a rămas fără linie de gardă în luna mai, când mai mulți medici și - au dat demisia sau au părăsit secția din diferite motive, în Secția Endocrinologie medicii fac gărzi de la acasă, la fel și la Balneologie și Recuperare Medicală. 

Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu a încărcat pe site graficul cu gărzile din luna iunie. Lăsând la o parte faptul că Secția Cardiologie nu are medici de gardă în ultimele zile din lună, au apărut probleme și în Secția Endocrinologie.

În prima jumătate din această lună, medicii endocrinologi fac gărzi de la domiciliu, asta însemnând că dacă se prezintă la urgențe pacienți care trebuie să ajungă la Endocrinologie, specialiștii sunt chemați de acasă ca să consulte și să facă internări, acolo unde este cazul.

De precizat este faptul că, așa cum arată graficul postat pe site-ul unității spitalicești din Târgu-Jiu, în cea de-a doua jumătate a lunii iunie și Secția Endocrinologie rămâne fără linie de gardă.

Garzi de acasă fac și medicii de la Balneologie și Recuperare Medicale.

Cel mai probabil s-a luat decizia ca medicii din cele două secții să facă gărzile de acasă, din cauza numărului mic de pacienți care se prezintă la camerele de gardă, în timp ce alți colegi renunță la a mai lucra în spital din cauza volumului foarte mare de lucru.

Rămâne de văzut dacă plata gărzilor medicilor care stau acasă și poate sunt chemați dacă apare vreo urgență este la fel ca cea a medicilor care stau efectiv în spital când sunt de gardă.

Vizualizări: 1,596

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: