Centru de vaccinare anti-Covid, redeschis

Gorjenii care vor să se vaccineze împotriva Covid 19 au posibilitatea să o facă adresându-se centrului de vaccinare ce a fost redeschis în incinta Spitalului Județean din Târgu Jiu. Doritorii sunt sfătuiți să se programeze înainte de a se prezenta la medic. 

Centrul de vaccinare anti-COVID al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, din strada Progresului, nr. 18, a fost redeschis și se află la parterul Spitalului 700. 

"Centrul este deschis de luni până vineri în intervalul orar 08:00 – 14:00 Doctorul Dumitru Vlăduț, medicul epidemiolog care conduce Serviciul SPIAAM, este coordonatorul centrului de vaccinare. 

La Centrul de vaccinare anti-COVID din cadrul SJU Târgu-Jiu va fi administrat noul vaccin COVID-19 (COMIRNATY ORIGINAL/OMICRON BA.4-5-Pfizer BioNTech). 

Vaccinul este adaptat pentru a oferi o protecție mai largă față de tulpina originală și față de subvariantele Omicron BA.4 și BA.5. Cu el se pot vaccina toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani, cărora li s-a administrat schema primară de vaccinare împotriva COVID-19 cu cel puțin 3 luni înainte. Vaccinul oferă protecție împotriva complicațiilor și formelor grave ale bolii. 

Noul vaccin împotriva COVID-19 este disponibil în centrul de vaccinare de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. Menționăm că, din dintr-un flacon se pot administra 6 doze de vaccin, iar pentru a evita pierderile, vă rugăm să vă programați la numărul de telefonul 0253.243.315 – interior 496", se arată într-un comunicat transmis de reprezentații Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. 

Centrul de vaccinare al SJU este destinat atât populației, cât și personalului unității sanitare.

Vizualizări: 1,449

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: