Laborator pentru teste Covid la Târgu-Cărbunești

Reprezentanții spitalului suport Covid din Târgu-Cărbunești au anunțat că vor avea, luna viitoare, un laborator ce le va permite să facă teste pentru coronavirus. În acest fel, rezultatele pentru testele făcute pacienților vor veni mai repede.

Acum, aceștia așteaptă câteva zile până află dacă s-au vindecat și asta din cauza numărului foarte mare de probe ce sunt prelevate de medicii din Târgu Jiu atât de la pacienții suspecți, cât și de la gorjenii care pleacă în vacanță în afara țării.

Directorul spitalului din Târgu-Cărbunești a explicat că lucrările la noul laborator vor fi demarate în această lună și, din august, acolo vor putea fi făcute teste pentru Covid 19. Acum pacienții din spital sunt nevoiți să aștepte câteva zile până când le vin rezultatele. “Am hotărât ca, în cursul acestei luni și luna viitoare, să construim și noi un laborator PCR la nivelul spitalului. Am luat primele măsuri pentru asta. Rezultatele testelor vin după câteva zile. Aceste lucruri nu țin de noi deși mulți pacienți nu înțeleg acest lucru”, a explicat Constantin Tîrziu, managerul spitalului.

În spitalul Covid din Târgu-Cărbunești sunt internați în jur de 130 de pacienți.

Vizualizări: 3,451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: