Lăsaţi fără bani de sărbători

Situaţie critică pentru multe primării din Gorj, care au rămas fără bani pentru finalul acestui an. La Roşia de Amaradia, primarul spune că nu va avea fonduri să plătească indemnizaţiile persoanelor cu handicap şi pe cele ale însoţitorilor acestora.

Situaţia se repetă aproape în fiecare an. Nu sunt bani suficienţi pentru a acoperi acest capitol. Acum, nici premise să achite aceste indemnizaţii la timp nu sunt, iar persoanele cu handicap riscă să rămână fără bani de sărbători. „Nu am bani nici pentru persoanele cu handicap. În timpul anului, la mine, au venit foarte mulţi. Au venit vreo 7-8 persoane în plus şi mi-au dat bugetul peste cap. Au venit şi mai multe persoane ca însoţitori pentru cei cu handicap. Pe ultima lună rămânem descoperiţi de fiecare dată. Mie îmi trebuie un miliard de lei pe an. Nu mai vorbesc de salariile profesorilor sau de acea datorie pe care o am către profesori”, a explicat, la Radio Infinit, primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Ca să nu abandoneze oamenii cu probleme, primarul caută bani să-i ajute cu pachete pentru masa de Crăciun. Speră totuşi să-i vină bani pentru aceste obligaţii. „Dacă nu le dau banii, măcar să mă duc cu un pachet ceva la bolnavi şi să le explic că n-au venit banii, dar vă ajutăm. Nu vreau să cad eu în dizgraţie având în vedere că nu eu sunt vinovat”, a mai transmis primarul.

Rectificare pe minus

Probleme cu banii pe final de an sunt şi la Scoarţa. Primăria are multe proiecte şi, totodată, multe cofinanţări de plătit să le poată continua. La rectificare, autorităţile n-au primit nici bani şi nici explicaţii. „Să se gândească Guvernul la noi că rămânem fără bani. Rămânem cu lefuri neachitate, avem tranşe pentru proiecte de plătit. Dacă n-avem bani, ce facem? Aruncăm proiectele la gunoi? Sunt proiecte. Să se gândească bine şi la noi. Nu ne-a informat nimeni cu nimic. Nimeni nu ne-a spus nimic despre această rectificare. E sfârşit de an. Toţi primarii au probleme până la noul buget. Nu ştim nimic deocamdată”, a spus primarul din Scoarţa, Ion Stamatoiu.

Vizualizări: 501

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: