Intrare liberă în parcarea Rodna. În ce condiţii!

Staţionarea autoturismelor în parcarea Rodna din Piaţa Centrală a municipiului Târgu Jiu ar putea fi fără taxă. Pentru a nu ajunge într-o astfel de situaţie, municipalitatea va trebui să preia în administrare parcarea înainte de expirarea contractului de concesiune, adică până în 15 decembrie.

Administraţia locală din Târgu Jiu a iniţiat un proiect de hotărâre pentru preluarea în administrare a parcării Rodna, de către Direcţia de Patrimoniu, începând cu 16 decembrie. Proiectul va fi supus spre avizare Consiliului Local în şedinţa ordinară de luni. Sunt semnale însă că proiectul nu va fi şi votat.

Social-democratul Viorel Petcu a spus că nu va vota proiectele care nu au fost dezbătute în şedinţa pe comisii. „Proiectul cu parcarea Rodna nu a fost la mapă. Poate că e un proiect bun, dar asta e. Tot întreb de luni de zile de ce nu le pun la mapă. Vine viceprimarul cu un dosar şi spune că mai sunt şi altele. Nu se mai poate! Am luat-o urât de tot cu o hotărâre pe care acum am descoperit-o şi era clar, probabil tot aşa făcută. Era o hotărâre din iunie. S-ar putea să o aduc luni în discuţie”, a declarat Viorel Petcu.

Primarul Marcel Romanescu a explicat de ce aleşii locali nu au avut toate documentele la timp. „S-a citit la mapă acolo, nu era finalizat. Nu toate referatele au venit la timp. Dar, pentru cei care au fost în sală marţi, la şedinţa de comisii, s-a citit referatul de specialitate. E adevărat că în momentul acela consilierii au luat la cunoştinţă şi pot să-şi formuleze un punct de vedere”, a declarat Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

 Romanescu: Nu am altă variantă

Parcarea Rodna a stârnit mereu controverse în cadrul şedinţelor de Consiliu Local. Primarul Romanescu spune că în situaţia în care Direcţia de Patrimoniu nu va prelua în administrare platforma, nu se va putea impune nici taxă. Astfel, staţionarea maşinilor va fi la liber. „Trebuie să ne luăm măsurile de acum, pentru ca ulterior să o putem considera parcare cu taxă. Trebuie să găsim o modalitate de administrare. Nu mai avem timp să găsim o altă formă de administrare. Dacă nu va trece acum, voi face şedinţă de îndată. E clar! N-am altă variantă. Trebuie să reglăm situaţia aceasta pentru ca de pe data de 16 decembrie să nu avem probleme. Dacă nu dăm o astfel de hotărâre, din momentul acela nu mai putem taxa”, a explicat Romanescu.

TAXĂ

Intenţia autorităţilor este să stabilească o taxă de 1 leu pentru maşinile care staţionează o jumătate de oră. O oră de parcare ar costa 2 lei. Parcarea de la Piaţa Centrală din Târgu Jiu este de vreo 20 de ani în administrare privată. Contractul încetează de drept în decembrie 2018.

Vizualizări: 4,164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: