Le-a ars casa. Doi copilaşi locuiesc prin vecini

Situaţie cumplită pentru o familie cu doi copilaşi din Cîlnic. Familia a rămas pe drumuri după ce acoperişul casei în care locuiau s-a făcut scrum. Cinci suflete locuiesc acum prin vecini, în timp ce preoţii satului, dar şi oamenii cu suflet mare încearcă să caute soluţii pentru a le repara locuinţa.

Necazul s-a abătut peste familia Andriţa din satul Hodoreasca sâmbătă după amiază. Casa a luat foc, cel mai probabil de la un scurtcircuit, şi în câteva minute acoperişul a ars în întregime. Tatăl, Ion Andriţa, se afla la muncă, iar soţia cu cei doi băieţei de 5 şi 6 anişori se aflau la magazinul din sat. „Le-a luat casa foc de la un scurtcircuit şi au rămas fără nimic. Acum stau prin vecini. Sunt cinci membri, mama, tatăl, doi copii şi o bunică. Acum stau toţi prin vecini. Casa nu poate fi locuită, nu are acoperiş, geamurile sunt toate sparte, totul este afumat”, a spus părintele Daniel Budeanu, din Hodoreasca.

Din spusele preotului, tatăl, Ion Andriţa, munceşte în construcţii, iar veniturile familiei sunt extrem de modeste. De aici şi mobilizarea întregului sat în a-i ajuta mai ales pe cei doi băieţei ai familiei, de 5 şi 6 anişori, care au rămas fără acoperiş deasupra capului. „Cine vrea să dea o mână de ajutor, are acum prilejul, ca oamenii aceştia să aibă un acoperiş deasupra capului, mai ales că vremea s-a răcit şi nu mai aşteptăm tot vara”, este apelul unui alt preot gorjean, Valerian Cruceru.

Cei care vor să vină în sprijinul familiei o pot face prin intermediul contului bancar CEC BANK - RO84CECEGJ2608RON065512 - titular cont Andriţa Ion sau la adresa poştală Andriţa Ion, Hodoreasca GJ, Nr. 94.

Vizualizări: 1,671

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: