Uleiul de aloe vera pentru îngrijirea pielii

Aloe vera este cunoscută ca fiind o plantă benefică pentru îngrijirea pielii și a părului. De asemenea, uleiul de aloe tratează rănile, mușcăturile de insecte, bolile cronice ale pielii, arsurile şi constipația.

Uleiul de aloe este bogat în substanțe fitochimice și are puternice efecte antiinflamatoare, antimicrobiene și de vindecare a rănilor. Foarte multe gospodine cresc acasă planta de aloe vera pentru a se bucura de binefacerile acesteia.  Iată cum se prepară uleiul de aloe vera:

Ingrediente necesare:

Frunze de aloe vera

Ulei de nucă de cocos sau de migdale, măsline sau ricin

Un bol pentru preparare

Mod de preparare: Spălați foarte bine frunzele de Aloe, tăiați colțurile, îndepărtați spinii cu un cuțit ascuțit și tăiați frunzele pe lungime. Scoateți gelul din acestea cu o lingură într-un bol şi umpleți bolul cu aceiași cantitate de ulei, după care transferați amestecul într-o cratiță. Puneți cratița pe foc mic și fierbeți, amestecând periodic. Transferați apoi amestecul astfel obținut într-un recipient închis etanș pe care îl păstraţi la rece.

Uleiul astfel obţinut are numeroase întrebuințări, pentru sănătatea și aspectul frumos al pielii,  pentru acnee sau leziuni provocare de acnee, pentru creșterea părului, pentru pielea uscată sau cu riduri, pentru vergeturi şi repelent pentru țânțari și hidratant .

Vizualizări: 762

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: