Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Le-au promis bani, dar s-au întors doar cu diplome

Elevele Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu s-au întors cu premii de la Festivalul Tinereţii, festival concurs de muzică populară, ce s-a desfăşurat la Costineşti. Luiza Ciudin în vârstă de 10 ani şi Irina Birou în vârstă de 14 ani au primit premiul II la categoriile la categoriile de vârstă la care au participat. Tinerele s-au întors cu premii semnificative pentru judeţul Gorj, însă părinţii au trebuit să suporte toate cheltuielile din buzunarul propriu. Organizatorii acestui festival nu au plătit nici măcar drumul tinerilor care au intrat în concurs. Ba mai mult, deşi le erau promise premii în bani pentru premiile obţinute, tinerele au primit doar diplome.

Irina Birou, eleva în vârstă de 14 ani spune că la acest festival concurs au participat tineri din Croaţia, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, sau Grecia. „A fost un festival internaţional la care au participat foarte mulţi tineri bine pregătiţi. Nu mă aşteptam să iau premiul II. Am mai participat încă la două festivaluri, la Alba Iulia, unde am primit premiul I  şi la Bistriţa Năsăud, unde am obţinut menţiune. La secţiunea mea au fost 38 de concurenţi”, spune Irina Birou. De asemenea, Luiza Ciudin, în vârstă de 10 anişori spune că a avut emoţii şi nu se aştepta să obţină locul II. „A fost puţin greu pentru că s-au prezentat copii bine pregătiţi din toate zonele ţării. Nu mă aşteptam să iau locul II”, spune Luiza Ciudin. Deşi au obţinut premii importante, tinerele talente au fost susţinute doar de părinţi, care au scos din buzunar sume mari de bani. La acest festival trebuiau să participe mai multe tinere soliste de muzică populară din judeţul Gorj, însă au fost nevoite să renunţe pentru că nu au găsit sprijin financiar. „Am susţinut-o. Ţinând cont că nu ni s-a asigurat cazare şi masă am fost nevoiţi să scoatem din buzunar tot. Cred că am cheltuit în jur de 1200 lei pentru a merge cu ea la acest festival”, afirmă Ioana Birou, mama uneia dintre fete. Acelaşi lucru este susţinut şi de Claudia Ciudin, mama fetiţei în vârstă de zece ani. „Am avut emoţii pentru fiica mea. Am cheltuit cam 12 milioane Ştiu că la festivaluri se ocupă organizatorii de acolo, dar la aceasta nimeni nu s-a ocupat. A trebuit să punem de la noi bani din buzunare”, spune Claudia Ciudin.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: