Noi specializări şi aparatură la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti

Spitalul Orăşenesc din Târgu-Cărbuneşti va avea începând din această toamnă cinci specializări noi, care nu sunt în nici un spital de pe raza judeţului Gorj.  Unitatea va avea curând un medic neurochirurg, unul cardio-vascular,  un medic specializat în chirurgia plastică şi reparatorie, un specialist în chirurgie toraco-abdominală şi un urolog. De asemenea, directorul Constantin Târziu se laudă cu un aparat pentru rinichi, unic în Gorj.

Începând din luna septembrie la Spitalul Orăşenesc din Târgu-Cărbuneşti sunt aşteptaţi cinci medici specialişti, care vor face intervenţii chirurgicale în premieră  pentru judeţul Gorj.  „Eu mă bucur că aceşti  specialişti au acceptat să vină să lucreze aici. Este un lucru benefic atât pentru spital cât şi pentru oamenii care au nevoie de intervenţii chirurgicale mai deosebite şi trebuiau să plece în spitalele din alte judeţe, pentru că aici nu se puteau face. Acum nu va mai fi nevoie”, a spus directorul spitalului Constantin Târziu.

Managerul va primi specialiştii aşa cum se cuvine: o sală de operaţie ultamodernă. „Noi aveam un bloc operator în secţia de chirurgie. dar am mai realizat unul. Am achiziţionat tot ce este necesar aici, adică o masă chirurgicală modernă, lămpi, aparat de anestezie şi intervenţiile chirurgicale vor fi vizualizate pe un monitor. Pot să vă spun că avem şi un aparat unicat în judeţul Gorj cu care intervin în cazul hemoragiilor”. De asemenea, a fost cumpărat şi un aparat pentru litotripsie, mai exact pentru spart pietre le rinichi, care este unicat în judeţul Gorj.

Vizualizări: 534

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: