Riscul anticoncepționalelor în cazul femeilor supraponderale

Femeile plinuțe, care iau pe periode mai lungi de timp anticoncepționale sunt mai predispuse accidentului vascular cerebral, este concluzia oamenilor de știință olandezi.

Potrivit acestora, femeile care au indicele de masă corporală mai mare de 30 și folosesc contraceptive au un risc cu 30% mai ridicat de a a suferi de tromboză venoasă, spre deosebire de cele cu o greutate normală.

Numărul femeilor cu vârsta de până în 40 de ani care iau pe perioade mai lungi de timp anticoncepționale este destul de mare, la fel și riscurile aferente.

Cercetătorii din Amsterdam au analizat mai multe date despre femeile care obișnuiau să ia anticoncepționale, dar și legătura dintre acestea și excesul de greutate. „Este indicat ca medicul ginecolog să țină cont de eventualele probleme de sănătate ale pacientei înainte de a recomanda contraceptive. Cu atât mai mult dacă pacienta este supraponderală, mai ales că există riscul de apariție a cheagurilor de sânge“, a afirmat Jonathan M. Coutinho, profesor în cadrul Universității din Amsterdam.

Vizualizări: 1,453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: